Skriv ut

VITTSJÖ. Efter två års uppehåll kunde äntligen Vittsjödagen återigen arrangeras och det blev ordentlig succé. Stort utbud av knallar, stor publik och strålande väder. Kan inte vara bättre.

Både publik och knallar verkade ha längtat efter att återigen få uppleva Tivoli och knallemarknad mitt i byn. Kristian Blåsol, en av arrangörerna berättade att tillströmningen av knallar var så stor att man blev tvungen att välja bort några med likartade varor.

Redan från start klockan 10 fanns en stor publik som sedan bara växte. Det blev trängsel både vid busstationen där Tivolit bjöd på flera attraktioner. Har fanns utbud både för de minsta och även karusell för de lite större. Även vädret visade sin bästa sida, klarblå himmel och lagom varmt.

Utmed gångvägen vid väg 117 var utbudet av varor stort. Trängseln var stundtals kompakt. Här fanns tillresta knallar blandat med lokala knallar och utbudet av varor var väldigt varierat.

Flera av byns affärer passade på att ha extra öppet under samma tid som marknaden. Flera föreningar passade på att visa upp och göra reklam för sin verksamhet. Bland annat fanns på gräsytan vid Tivolit Karate-klubben som visade upp sina färdigheter och vid Sjöstugan fanns möjlighet att prova på att åka vattenskidor. Säkert fanns det några som blev intresserade av att söka sig till någon ny sport som finns på orten.