Skriv ut

VITTSJÖ. ”Portalen” (www.vittsjobjarnum.nu) delade under Vittsjödagen ut stipendium till tio föreningar som bedriver ungdomsverksamhet.

Webbtidningen som drivs helt ideellt har funnits under 15 år. Uppgiften är att bevaka och skriva om händelser i bygden. Vi har idag skribenter i Emmaljunga, Verum, Vittsjö och Bjärnum. Totalt handlar det om drygt tio aktiva skribenter. Naturligtvis välkomnar vi fler skribenter som vill vara med och marknadsföra vår underbara bygd. Kontaktuppgifter finns på vår startsida.

Tidningen har de senaste åren ökat ordentligt vad gäller antal dagliga besök på sidan. Varje månad noteras mellan 45 och 50 000 besök. En del av dessa besök på sidan kommer från andra länder. Troligen från någon med koppling till bygden. Dagligen ser vi besök från ”svensk-bygderna” i USA.

En bonus av sidans populäritet är naturligtvis att sidan blir mer och mer attraktiv som annonsplats. Vi behöver idag inte söka annonsörer, de kontaktar oss. Syftet med dessa annonspengar är att de skall gå till att stödja ungdomsverksamhet i bygden.

I år var det tio föreningar som fick dela på 50 000:- De föreningar som fick stipendium var Emmaljunga GoIF, Vittsjö GIK ungdomslag, Vittsjö GIK Friidrott, Vittsjö Shotokan Karateklubb, Vittsjö Vattenskidklubb, Verums GoIF, Bjärnums GoIF ungdomsfotboll, Bjärnums handbollsklubb, Brottarklubben Trim, Orienteringsklubben Torfinn.