Skriv ut

EMMALJUNGA. Nu i helgen så startade byns loppis upp igen, många år på nacken och loppisen går nu på rutin för både säljare men också för trogna kunder. Så i söndags kl 11 öppnades dörren upp för alla hugade spekulanter. Under hela dagen så finns det kaffe med våffla eller bullar/ kakor att köpa, smakar alltid gott med gofika. Loppisarna i Emmaljunga har nu öppet varje dag framöver.

Det är inte bara på Stureplan som man för ställa sig i kön, det gäller även i Emmaljunga. Glada och förväntansfulla kunder på G.

Som synes så är det många säljare som lägger ut sina varor till salu och allt för en billig peng. Upplagda så att de flesta av prylarna syns. Här finns allt mellan himmel och jord plus sånt som du inte visste att du behövde, det är handel och vandel i fri konkurrens.

Många saker och så spännande att gå runt och titta på, för titta kostar ju ingenting? Bunkar och byttor finns i mitt kök redan men dessa tål att tittas på, visst är de mysiga.

På flera bord var det leksaker som man kände igen, barbiedockor med virkade klänningar som var vardags tillbehör för dåtidens dockor. Så visst fanns det saker som tilltalade barnen som var med sina vuxna på den här loppisen.

Vackra sydda dukar i plattsöm i blåa nyanser, vackra vita bomulls linne med spets eller brodyr. Många härliga dukar i vävt material eller i bomull. Kostar bara en spottstyver, billigare kan det inte bli.

Massor av allehanda ting fanns det här idag som här en handgjord tavla i en teknik som heter tova, fanns ett antal att titta på utsökta arbeten, mysigt.

Men det måste jag berätta att det finns loppis på flera ställe än på Emmaljunga folkets hus, det finns även en loppis till som också har öppet under sommaren platsen är Hultahusvägen 21, alldeles i närheten.

Så här kommer några bilder därifrån också, väl värt ett besök ett spännande projekt bara så där en helt vanlig eftermiddag.

Ett trevlig utarbetat sätt att visa sina saker som är till salu, massor av bra att ha saker både till hushållet men också till större anordnade fester. Rivjärn, glasburkar, bunkar men också ramar till tavlor. Även kläder, skor och läderstövlar finns att prova och köpa, allt för en billig slant.

Även välsorterade seriemagasin i sina fina pärmar är också till salu, även äldre papp bonader finns att beskåda.

Många lampor finns allt från golvlampor till gamla vackra ljuskronor med gnistrande prismor. Eftersom ägarna har samlat i många år så finns här det mesta som behövs för en smärre lagning av tappade prismor som passar till just den som du behöver. Fotogenlampor och dess tillbehör finns till salu, allt från glasrör till ljusveke samt glaskupa likaså.

Ja loppis är loppis dom växer upp som svampar ur jorden över sommaren i grupp eller enstaka det är bara att välja eller varför inte kolla igenom dom alla.