U23-landslaget avslutade trenations - turneringen med 0-3- förlust mot USA

VITTSJÖ. Det blev folkfest i den ljumma junikvällen på Vittsjö Idrottspark då det återigen var dags för Landslagsspel på den fina arenan. Inte mindre än 824, många klädda i Gult och Blått, fanns på läktarna.

De båda tidigare Vittsjö-spelarna Beatrice Persson och Ebba Hed ingick i startelvan. Det var ingen tvekan om att Ebba Hed var publikens favorit, tidigt började man skandera ”Ebba Hed”.

Första halvlek var ganska jämn och matchen stod och vägde. Den där riktiga gnistan var inte märkbar i något av lagen och felpassningarna var många.

Beatrice Persson, sprang runt ensam på topp och försökte stressa amerikanskorna, men så ensam hon var i att göra detta. I halvlekens sista minut kom så ett riktigt onödigt mål. Först missade Hanna Lundkvist bollen på mittplan vilket gav USA ett friläge. Målvakten Emma Holmgren lyckades med en vacker räddning och Emilia Larsson räddade bollen på mållinjen. I stället för att genomföra en bestämd undanrensning gjorde hon av oförklarlig anledning försök till dribbling på mållinjen och Alyssa Thompson kunde enkelt peta bollen i mål.

Under andra halvlek tog USA över mer och mer av matchen. Inte helt oväntat utökade USA sin ledning till 2-0 genom Ava Cook. Nu var det i stort sett bara spel på Sveriges planhalva.

Ebba Hed nära få in ett reduceringsmål

Bästa tillfället för en reducering kom efter en hörna i den 67 minuten. Bollen räddades då av en USA-spelare på mållinjen. Närmare reduceringsmål än så kom inte Sverige utan i stället satte Kerry Abello spiken i kistan knappa kvarten från slutet, ett riktigt drömmål där hon först lurade försvaret och sedan lyfte in bollen i bortre krysset.

Kerry Abello sätter 3-0 för USA

Efter någon minuts förlängning blåser finländske domaren Minka Vekkeli av matchen som slutade med vinst för USA med 3-0.