Skriv ut

VITTSJÖ. Trots att kvällen var något kylslagen kom det ändå rätt många som ville lyssna på Dan Inge Olsson och hans medmusikanter. Det satt folk uppe på verandan, på grässlänten nedanför, på bänkarna och på verandan nere vid Vittsjön.

I väntan på att allt skulle komma igång avnjöt maken och jag vars en räkmacka a la Sjöstugan.

Allt började med att Emma Olsson på tvärflöjt spelade Ute blåser sommarvind. Så vackert och stämningsfullt.

Dan Inge hälsade sen oss alla välkomna till denna musikkväll och tillsammans sjöng vi Nu är det härligt att leva.

Därefter presenterade Dan Inge sin medmusikanter, Emma Olsson (sång och tvärflöjt), Christina Lind-Halldén (sång), Frida Dahlén (sång), Conny Lindberg (trummor), och Lars Åke Martinsson (bas)

Musikgruppen fr v Emma, Christina, Frida, Dan Inge, bakom står Lars Åke Martinsson och Conny

Dan Inge berättar för oss att när hans dotter Frida jobbade med konstprojekt i Sösdala med tema konst och musik, Älska älska, satte hon text till musiken och vi fick lyssna till denna vackra text när hon sjöng Vi lyfter Dig högre och högre.

Kvällens korta andakt hölls av komminister Sven Röstin och temat vara röda trådar. Har du ett öppet hjärta kan du höra en predikan i varje psalm. Naturen som vi kan ta för givet för att den bara finns där men om du öppnar ditt hjärta och tittar noga så ser du allt det underbara som naturen ger oss varje dag under årets alla årstider. Väver du detta tillsammans så hittar du röda tråden.

Efter predikan fick vi lyssna till:
- Min själ, upphöj Guds ära
- Så låt elden flamma - Som spröda silvertråden
- Gud i naturen
– allsång

Så var det dags för Emma att ta sig an tvärflöjten igen och denna gången fick vi instrumentalt lyssna till en melodi från filmen Rasmus på luffen av Astrid Lindgren. - Se på luffaren som går här på vägen.

Solosång av Christina – Du går ej ensam på resan genom livet.

Dan Inge berättade att han ibland kan roa sig med att sätta annan text till gamla/ äldre psalmer och den vi fick höra denna kväll var Min frälsare lever. Hans budskap för kvällen var Ge och ta emot – skicka glädjen vidare.

Så börjar kvällen gå mot sitt slut och efter en kort bön med välsignelse blev det solosång av först Emma - Hur kan jag tacka , följt av Christina – Framtiden är vår.

Tillsammans sjöng vi så till sist Må din väg gå dig till mötes.

Kvällsskymning över Vittsjön