Skriv ut

VITTSJÖ/ MÖRKHULT. Om det var en något kylig sommarkväll när vi lyssnade på Dan Inge Olsson så var det desto varmare när det var dags för musik i sommaren hos Erling och Sofia Olsson i Mörkhult.

Välkomnande infart, flaggan i topp

Trots denna varma dag, uppåt 30 grader, så blev den en stor uppslutning, ett 60 tal personer kom och alla sökte sig till skuggorna under de stora träden och väldigt tacksamma för de vindpustar som kom då och då.

Skuggan ger en välbehövlig svalka

Sofia stod för sång och orgelspel, hon ackompanjerades av Tore Nilsson på trumpet. Efter att vi unisont inlett med att sjunga "Den blomstertid nu kommer" så var det dags för yngsta dottern i familjen Ines att sjunga solo – "I dina starka armar"

Sofia och Ines

Vår komminister Sven Röstin höll en kort predikan om Johannes Döparen, passande så här i midsommartid och innan han fortsatte blev det åter solosång av Ines som denna gången sjöng Jag vill plocka en blomma.

När Sven fortsatte så inledde han med frågan Vad väntar du på? Väntar du på en vän, att få bli frisk, ett jobb, semester, sommarlov, att få växa i öppenhet mot dina medmänniskor.

Att bygga upp tillit i en relation, oavsett vilken, kan ta flera år men att rasera den tar mindre än en minut.
En annan fråga som man kan ställa sig är: Varför fick jag inte detta jobbet, eller varför träffades inte vi för 10-20 år sedan. Svaret är väldigt enkelt, din tid var inte mogen då. Längtan och frustration, det är den tid man växer.

Därefter sjöng Sofia "Han är den gode herden” och under tiden som kollekt upptogs sjöng vi unisont ”En vänlig grönskas rika dräkt”, Tore ackompanjerade med sin trumpet.

Kollekten som togs upp går oavkortat till Ukraina och Tjernobylbarnen. Så innan det var dags för en riktig gofika sjöng vi tillsammans ”O store Gud” och som avslutning sjöng Sofia ”Änglaklädd”.

Familjen Olsson bjöd på fikat och om någon ville lägga en slant så gick detta också till Ukraina.