Skriv ut

VITTSJÖ. PRO i Vittsjö har hållit sitt sista möte och det skedde uti Hårsjö skola, så nu blir det uppehåll under sommaren. Det är alltid lika roligt att så många tar sig tid för en stund gemenskap med andra pensionärer. Ordförande hälsade alla hjärtligt välkomna, berättade samtidigt att föreningen hade fått en ny medlem och han är varmt välkommen hit. Därefter blev det en kort information om dagens upplägg. 

Det är ju vida känt att pensionärer kommer i god tid, då kan man välja sittplatser antingen till vänster, mittemellan eller höger invid fönstret. Glada och förväntansfulla intar dom en plats. Idag när det är sommarfest serveras det ugnsbakad lax, potatis, romsås, gröna små ärtor och en god grönsallad till. Naturligtvis serverades det dricka till det var bara att välja men ”den lille” fick var och en ha med själv. Lite snack vid borden, någon pratar och andrar lyssnar på vad som hänt sen sist.  

Under tiden som vi väntar att maten ställs på bordet så sjunger/ spelar Arne Persson lite pausmusik som han varvar med korta vitsar, han återkommer senare till kaffet och sjunger några välkända låtar till. Applåder och stort tack får han samt en bukett med sommarblommor. Efter den goda maten när alla förhoppningsvis är mätta så väntar en tipspromenad med rätt så mariga frågor, precis som det skall va. Så upp och hoppa nu tipspromenaden väntar runt hörnen.

När alla kommit tillbaka så blir det jordgubbs-stubbe med kaffe/ saft/ vatten, smakar ju alltid bra och alltid finns det plats för godsaker. Rättning på tipspromenaden visade att det var rätt så jämnt, av 10 möjliga så var det två på 9 rätt. Då blev det skiljefrågan som avgjorde det hela mellan dessa kombattanter.
Som brukligt är så säljs det lotter för/ till föreningen och vinsterna är skänkta av pensionärerna, många vinster fanns. När kaffet var uppdrucket så blev det dragning för lottköparna men även på entrébiljetterna fanns det möjlighet till vinst.

Ros-Marie Welin föreningens reseansvarige passar på att ge information: finns platser lediga till bussresan den 26 augusti, sista anmälningsdagen är 11 augusti och det är till henne som anmälan görs. Fritt fram att ta med vänner, släkt, alla som vill får följa med för ett pris av 480:kr/p då ingår det fm kaffe, lunch, em fika samt guide, verkligen ett bra pris eftersom föreningen har fått sponsormedel för denna resa.

Inger Burman ger även info om sommarens aktiviteter, tisdagsträffen vid marknadsplatsen, då bjuds det på em kaffe och vid regn inne på Träffpunkt Lindens lokal.

Ordf Inga Nilsson tackar Gunnel Jönsson för hennes insats för all ”goer mad” och räcker över en bukett blommor som tack, hon får en applåd också av pensionärerna för väl utfört arbete. Mera info ges om vad som är på gång till hösten, ett nästan klart program men det som redan är bestämt är att, bussresan startar upp med höstprogrammet i augusti, väl mött alla som är intresserade av en busstur uti det blå. Inga fortsätter med att tacka alla inblandade för en trevlig eftermiddag och för att ni pensionärer kom hit. Önskar också alla pensionärer en härlig och skön sommar, vi avslutar med att sjunga vår vackra nationalsång.