Musik i sommarkväll med Mats och Sam

Skriv ut

VITTSJÖ. Tanken var att vi denna onsdagskväll skulle parkera vid Bäckabro, men då där var fullt så fick vi bege oss till stationen istället och parkera där.

Rustade med både stolar och filtar kom det folk från alla håll för att lyssna på kvällens dragplåster Mats Lunnergård och Sam Larsson, en årligen återkommande musikkväll

Sam inledde med att sjunga Vilken underbar värld

Det är Kristna Samrådsgruppen som anordnade denna musikkväll och Lars Pettersson, präst från Örkelljunga hälsade oss alla hjärtligt välkomna till denna afton.

Mats och Sam fortsatte därefter med Kom in i Guds solsken och Där stod en blomma, där vi i publiken fick sjunga med i refrängerna.

Tillsammans sjöng Sam och Mats Som en sommaräng och Tron är för mig en sommaräng följt av en allsång skriven av Mats Paulsson – Visa vid vindens ängar. En sång av äldre modell Säg mig lilla fågel där mellan almens blad, sjöngs av Sam.

Därefter blev det allsång igen – När det våras i bland bergen och den sjöng vi först som den är skriven och sedan till fyra olika melodier men med samma text. Till refrängen av Vi behöver alla Gud, fick vi göra lite armrörelser, för att få upp värmen som Mats sa.

Innan Lars Pettersson höll en kort andakt sjöngs Här är gudagott att vara” samt Över berg och dal som en mjuk koral.

Här är gudagott att vara

Det Lars Pettersson talade om var att alla dagar har ett namn knutet till sig. Från början var det till dom som lidit martyrdöden som fick egna dagar. Dessa dagar fick sedan ge vika när namnlistorna gjordes om först till kungligheter och sedan mot allt vanligare namn. Ett, två eller tre namn kan det finnas i dagens almanackor men så finns det också speciella dagar utan några namn alls som till exempel Alla helgons dag. Som av en händelse var dagens namn Jessika och Esaias (Jesaja). Jesajas bok i Bibeln är längst med sina 66 kapitel och namnet Jessika betyder Den som skördar och Esaias (Jesaja) betydelse är Herren hjälper.

Lars Pettersson, Sam Larsson och Mats Lunnergård

Innan bön och välsignelse sjöng Mats och Sam – Han ger mig kärlek följt av I Guds eviga sommar. Som avslutning sjöngs Du lyfter mig innan vi så tillsammans sjöng Må din väg gå dig till mötes.
I vanlig ordning stod den stora mjölkkannan intill stigen där man kunde lämna en frivillig slant.

Den berömda mjölkkannan