Sommar, marknad i Hästveda

Uppdaterad.

HÄSTVEDA. Äntligen efter flera års uppehåll så gick starten idag onsdag kl 12:00 då öppnades återigen Hästveda marknad under två dagar. För mig men troligtvis många andra människor runt om Hästveda så är det en måste dag som man har väntat på länge. Solen visade sig från sin vackraste sida, varmt förstås men inslag emellanåt med svag bris.

Vissa attraktioner måste ju bara finnas på en marknad och i ett barns/ ungdomars sinne så hör ju karusell till och det fanns ju flera att prova på.

Nästan ”knökafullt” direkt när gatorna inne i byn pryddes med marknadsstånd på båda sidorna och då när solen skiner, då behöver man ha solhatt eller ett solskydd av något slag, pigga, häftiga och många olika att välja mellan.

Underbara färggranna nyckelhållare, kanske lätta att hitta med vidhäftande figurer.

Mycket färggrant bland stånden i år mera blandat i de olika marknadsstånden men mycket för småfolket fanns att handla, det som man förr kallades för tingeltangel. Men ändå en kul grej i bländande neon nyanser.

Ja, ska man gå på marknad så behövs det rediga skor och här var det verkligen skor i grälla färger allt för en billig peng. Det fanns mycket att välja på.

Doften från de många matvagnar som är uppställda utmed gatorna de går ju klinch med varandra, dofter som sprider sig kan ju komma från en vagn som säljer stekt sill på rågbrödsmacka, eller langos, grillad hamburgare/ korv, brända mandlar. Belgiska våfflor eller som i detta fall där dom säljer lagrad ost också här i färger, hårdost men också fetaost med smak av kryddor. O visst blir man sugen på mat.

Grillad korv, rökt korv, kryddig korv det finns mycket att välja på, smaken är som baken den är delad.

Måste ju bara lyfta fram två andra saker som måste bara finnas på alla marknader nämligen ballonger och marknadsgodis

Efter nästan två timmars promenad i solens gass börjar jag blir rätt så trött och varm. Jag har fått lov att insupa en marknadsdags doft med mycket folk och nu tycker jag att vi kan börja gå tillbaka för på hemvägen blir det ju handel som vanligt, ja vad vore marknad utan lite godis, körsbär eller några Berlinermunkar med olika fyllnad. Men först måste vi köpa vatten och sen blir det fika och samtidigt titta lite på folk som spatserar förbi oss. Det dära att sitta o titta på folk det hör ju till liksom. Nöjd och belåten styr jag bilen mot Vittsjö igen. Lagom utfärd för en eftermiddag.

 

Top