Ett Gott Skratt

Jag är faktiskt rätt skraj, sa Björn till Lasse. I går fick jag ett brev där en man hotade skära öronen av mig om jag inte låter bli hans fru. Jamen, då behöver du väl bara låta bli hans fru. Jovisst men han skrev ju inte vem han var.

Frun läser morgontidningen och säger till sin man: -Tänk, här står det om en kvinna i Ljungby som hittade en enkrona, för den köpte hon en lott och vann en resa till Paris. Det var väl en fantastisk tur? Maken: -Ja tänk att hitta en enkrona i Småland.

En lantbrukskonsulent var på besök hos en bonde och tillsammans gick de runt ägorna. Slutlien stannade de vid en av bondens åkrar. Konsulenten blickar ut över åkern och sa: -På tok för lite gödslat, det skulle förvåna mig om ni fick in råg för 50 kronor ens. Mej också, svarade bonden, för på den här åkern har jag satt potatis.

Varför kysser brevbäraren vårt hembiträde varje dag? frågar Pelle sin mamma. -Det är väl för han tycker om henne, svarar hon. Men poliskonstapeln som patrullerar här kysste henne med! Då tycker väl han också om henne. Rörmokarn som var här i morse pussade henne också sa Pelle. Då tycker han väl också om henne, gå nu upp och lägg dig. Pelle går tyst uppför trappan, men väl uppe vänder han sig om och säger. Stackars pappa, vilken konkurrens.

Mostern hade inbjudit en av sina systersöner att hälsa på henne en vecka på landet. När Kalle anlänt frågade hon: -Nå, hur kunde Nisse och du komma överens om vem av er som skulle resa? -Vi singlade slant. Och så vann du? -Nä, jag förlorade.

Mamma, jag har dödat fem fluor, tre hannar och två honor. Hur visste du att det var honor och hannar? Jo tre satt på ölflaskan och två framför spegeln.

Moster Karin, -var har du ditt gevär någonstans? Men lille vän, jag har inget gevär. Hur kan du tro det? Jo pappa säger att du alltid är på jakt efter karlar!

Prästen till en liten gosse: -Vem går tankar till på julafton, lille vän? Kalle Anka.

Två småttingar vid matbordet: Mitt ägg är alldeles kallt. Mitt med. Mamma har kanske kokat dom i kallt vatten.

96-årige Kurt är ute på promenad med sonen Algot, 72. Algot blir trött i benen och vill sätta sig på en parkbänk och vila. Kurt mumlar för sig själv: - Vad sjutton skulle jag ta ungen med mig ut för.

 

Top