Skånska flaggans dag och sällsamma händelser i Skåne

Skriv ut

BJÄRNUM. Söndagen den 17 juli klockan 14.00 satt en skara åhörare bänkade och hälsades välkomna av Gunnel Götesdotter, på Atelje Götesdotter. För att höra på sagoberättaren och författaren Per Gustavsson. Trots att han är bosatt i Bjärnum sedan många år, är det första gången han berättar för "inhemsk" publik.

Per Gustavsson

Och sällsamma händelser från när och fjärran i Skåne fick vi med Pers inlevelse höra om. Det kunde t.ex handla om Odensjö, Söderåsen, västra och östra Ringsjön och Ven. Den ena händelsen sällsammare än den andra! Blev ni nyfikna på vad som skedde, finns berättelserna i Pers böcker "Göingesägner" och "Skånesägner".

 

Per signerar sina böcker

Efter berättandet blev det kaffekalas med skånska kakor och naturligtvis skånsk Spettekaka.

Ars Divinas ordförande Mats Rosenqvist skär spettekakan

Skånska musik spelade Peter Nylander och Thorbjörn Arvidsson. 

Tobbe och Peter

Så mycket fina låtar som kan kallas skånska det finns. Ett litet urval av vad vi fick höra och sjunga med på: "Flickan från Backafall”, "När en flicka talar skånska","Auktionen" "Jag har bott vid en landsväg" mm.

Eftersom det var skånska flaggans dag, uppvaktades Gunnel Götesdotter av Göran Hansson från Stiftelsen Skåneländska Flaggans dag med ett diplom och en skånsk flagga.

Gunnel får diplom och Skånska flaggan!