En kväll med härlig medryckande musik

Skriv ut

VITTSJÖ. Roligt när det händer något i byn och ikväll är det musik som skall avnjutas nere inne på stickspåret i Godsmagasinet. Kommer att bli en spännande afton bara sådär på himmaplan. Kvällens musik står ett Cajunband som heter Alligator Gumbo. De spelar traditionell musik ursprungen från Louisiana i östra Texas men de framför också musik som de har skrivit själva i samma stil.

Här är de fem som har hållit igång sedan 12 år tillbaka, några har musikjobb på heltid andra har musiken som hobby. Med på bild är också kvällens gästartist som heter Hilda Christensson som spelar på en tvättbräda. Björn Petersson på contrabas, Thor Ahlgren står för sången, spelar enradigt magdeburg spel och säckpipa. Näste man heter Leif Eriksson på gitarr men även sång, Fred Sörensson hanterar fiol, sång och Josefina Edensvärd sjunger och plingar på sin petite fer, (triangel).

Två av medlemmarna står för kvällens första halvlek som ett litet förband till det som komma skall lite senare, Vilka härliga medryckande toner och sång med rejäl inlevelse. Magiska toner och en tilltalande musik en lördag bara så där, inte illa alls.

Efter en kort paus kom samtliga medlemmar in på scen och showen kunde börja, här blev det medryckande toner som spred sig ut i lokalen. Några hade svårt att sitta still så upp och hopp dansa med kvicka/ raska ben. Vilka härliga medryckande toner och med en enastående vokalist som sjöng med hjärtats innersta känsla. Inte alls svårt att hänga med i den associationen som musiken från Louisiana står för. Vilken kallas för rotmusik: dvs blues, reggae, cajun och folkmusik.

Gäst Kvällens extra musiker Hilda Christensson som spelade på tvättbräda gjorde det med bravur och musiken höjdes ett snäpp till. Samtliga i bandet ger ju allt, förstår att dom gillar cajun musiken till hundra, det både känns och hörs.

Underbart medryckande musik hela kvällen, är bara det en musikalisk stund och skön men nu så kommer en av mina favorit instrument och det är Thor som skall framföra några melodier på säckpipa. Härliga goa toner med ett blås/ bälg instrument som han hade full koll på. Jag förstår att detta cajunband är väl värd att lyssna på. Den senaste skivan heter "Live at norberg" finns att köpa vid intresse här i kväll. Mer information finns att läsa på deras hemsida: alligatorgumbo.com

Publiken ser ut att trivas rejält och själv är jag nu efter någon timme och efter säckpipans goa framfart så himla nöjd, jag ger denna musikaliska afton 10 p av tio möjliga det är dom verkliga förtjänta av samtliga.
Pst! Även arrangemanget helafton med musik ger ju mersmak, det tyckte några av publiken som jag talade med i pausen också.