Vittsjö GIK, ett lag med imponerande kompetenser

VITTSJÖ. Vittsjö GIK damallsvenska fotbollslag är imponerande, inte bara på planen. Börjar man plöja i civila kunskaper hos spelarna i laget finner man bland annat två blivande läkare, psykolog, sjuksköterska, lärare, polis, fysioterapeut med flera andra yrken. Det är med andra ord ett synnerligen välutbildat team som håller ”Vittsjöfanan” högt på plan under matcherna.

(klicka på bilden)

Hemmalaget Vittsjö finns just nu på en hedrande sjätteplats i årets damallsvenska serietabell, detta av 14 lag. ”Bylaget” finns dessutom för tionde året kvar i den så kallade finaste ligan, damallsvenskan. En enastående prestation inte minst sett mot de dubbelt eller i några fall trefaldigt större ekonomiska budgetar ”storstadslagen” rör sig med.

Krönikören Perlskog skrev 2012 nedlåtande om Vittsjö då laget anträdde damallsvenskan, han menade att denna sejour skulle bli mycket kort. Så fel denne man hade i allt sitt enorma ”ordbajseri”. Inte en mening av vad han skrev om Vittsjö kom att besannas.

Otroligt, men Vittsjö har idag ett av damallsvenskans mest kompetenta lag. Två mycket kvalificerade tränare, tio landslagsspelare, därtill några spelare på gränsen till landslagsnivå, samt flera som bygger lagets kontinuitet/ stabilitet, detta gör att laget med tillförsikt kan se fram mot en fin sensommar och höst -22.

Visst vore det roligt om laget kunde nå en plats för spel i Champions League. Detta naturligtvis av flera skäl, -lockar flera av nuvarande skickliga spelare att stanna kvar i laget och nya att söka sig till Vittsjölaget. Även den ekonomiska fördelen är laget väl förunnat att ta del av.
Samtidigt är det naturligtvis flera lag som kämpar om de åtråvärda platserna.

Filosofin inför kommande år, -att erbjuda hög kvalitet på tränare och därtill tidigt förlänga kontrakt med mycket meriterade nyckelspelare gör att klubben kan bli en ”magnet” som lockar än fler spelare av mycket hög klass. Med denna fina strategi ökar möjligheterna för Vittsjö att vara med i det damallsvenska seriespelet för överskådlig framtid. Laget kan därmed fortsätta glädja och engagera en allt större skara av supporters samt fortsätta vara kommunens stora marknadsförare och stolthet.

Nu väntar både lag och supporters på att få presenterat vem som blir ersättare för mittfältaren Mie Leth Jans som av personliga skäl i juni lämnade klubben.

 

Top