Skriv ut

Etapp 12 lördagen den 20/5. Resan till ”Morro Bay”.

Kartbild över färdvägen till ”Morro Bay”

Frukosten intogs idag på Mc Donalds, Troed vilade på rummet, köpte med lite frukost till honom. C:a 11:00 lämnade vi hotellet för färd mot ”Morro Bay” via ” Santa Cruz”. Vi körde längs med strandpromenaden ”Embarcadero” (där vi gått dagen innan), pir 39 – pir 1 där tullhuset ligger.

Bild av ”Tullhuset” i San Francisco

Fortsatte väg 280 ut ur San Francisco för vidare färd på Highway 1 mot ”Pacifica”. Det var en mycket vacker väg utmed kusten men tyvärr var det mycket dimma som kom in från havet.

Bild från Highway 1 där vi ser dimman på väg in från havet.

Vid ”Half Moon Bay” stod trafiken nästan stilla, det var lördag och mycket bilar och cyklister. Det var flera bad och fiskeplatser, folk som stod och sålde körsbär, persikor, avokados 5 st. 99 cent. Vi hade från början tänkt fortsätta Highway 1 till Los Angeles, men en del av vägen var stängd efter att en bro rasat tidigare, därför var resplanen delvis ändrad. Den täta trafiken och det dimmiga vädret gjorde att vi tog ut på väg 101 lite tidigare än vi tänkt. (Notis: När vi var framme i Los Angeles fick vi veta att ännu ett bergras hade inträffat på Highway 1, som stängt vägen dagen efter vi skulle åkt där.) Vi stannade i ”Santa Cruz” vid stranden (Nöjesplats) och åt hamburgare, kollade några attraktioner, sandstranden.

Ett stopp i ” Santa Cruz ” ingången till nöjesplatsen.

En bild från matstället och stranden i ”Santa Cruz”.

Badstranden i ”Santa Cruz ”

När vi var på väg ut till bilen såg vi ett tåg som precis kommit in, stationen var just vid matstället.

Ett tåg som nyss kommit in till stationen.

Utmed väg 101 var det en mycket bördig dal mellan 2 bergskedjor, stora odlingsfält, mycket nysådd åkermark, (andra skörden), flera fält med vinrankor.
Vid Hobson c:a 1 timme från ”Morro Bay” blev det mer kuperat med boskap och kreatursuppfödning. Sedan ånyo stora fält med fruktodling, följt av ännu ett bergigt område med kreatur som gick och betade. Även ett ställe med stort antal hästar, senare ett stort område med olje eller vattenpumpar. Klockor med jämna mellanrum längs med vägen, (El Camino Real).

En av många klockor som fanns med jämna mellanrum längs vägen

Vid ”San Miguell” stora vinodlingar. Efter att vi svängt av på väg 41, tankat i ”Atascadero”, var vi framme vid övernattningsstället ”Bay View Inn” i ”Morro Bay” kl. 19:20.

Övernattningsstället i ”Morro Bay”

Hotellet låg i en backe, med byn och stranden strax nedanför där en sälkolloni också fanns, deras skällande hördes tydligt. Efter att vi checkat in gick vi ner till stranden, hittade en restaurant ”Roses Bar o Grill” som vi åt på, kollade sälarna och klippan som är ett kännetecken för ”Morro Bay” denna by ligger utmed ”highway 1”.

Den berömda klippan i ”Morro Bay”

Hemma och tillbaks på rummen c:a 21:45.

Fortsättning följer: