Spårat i Vittsjö 140

 

 

 

  • Det kom ett mail att jag hade beställt några böcker. Jag returnerade mail och bestred då jag inte beställt några böcker. Några dagar senare kom ett paket med tre böcker och annat krams. Jag ringde upp avsändaren som lovade sända returkort att klistra på försändelsen. Den är nu returnerad.  Den vänliga kvinnan i telefon varnade mig för att öppna mail. Gör du det har du snart en fullastad långtradare med gods som du inte beställt! Varningen vidarebefordras: Öppna inga meddelanden som du inte känner! Jag hade blivit varnad men föll för frestelsen att vinna en miljon eller en husbil!

Storjakten är nära förestående. Bilden visar en transport av skjuten älg i Boalt på 1930-talet. Då behövde inte skytten räkna taggar innan skottet föll

 

  • Tidigare har det meddelats att jakten på skogens storvilt närmar sig men i år skall jag delta på annorlunda sätt. Som bekant så gillar jag inte älgkött!
  • Den 9:e söndag inträder kyrkan i höstens färger. Då blir det skördegudstjänst i både Verum och Vittsjö kyrkor med kyrkfika efteråt i församlingshemmen.
  • Dagen efter, den 10:e blir det årets andra husförhör. Denna gång hos Blomqvist i Snärshult med början klockan 19. Ingen kvarsittning eller bakläxa förekommer. Bakningen sköter Ingegerd.
  • Oktobermarknaden 1906 var tydligen ganska livlig med stor kommers då tio vagnslaster kor per järnväg sändes från stationen i Vittsjö, uppskattningsvis upp emot 80 kreatur. Några smärre fickstölder rapporterades och ett par hästar från Århult försvann från marknadsplatsen. Senare på kvällen återfanns hästarna och en något sömnaktig körsven vid Hagsjö! Körsvenen hade ”lånat” fel ekipage och fick senare följa med till sinkabirum i Kristianstad. Trots flera vädjanden blev mannen dömd. Denna dag ordnades det även extratåg mellan Hessleholm och Vittsjö.
  • Samma år, 1906 förekom klagomål på landsvägen i Hårsjö som var förlagd på de högsta backarna och ner i djupa dalar där vägen efter en syndaflod liknade en urtappad sjö. Där ansågs det opassande att ”hjulryttare” färdades. (Med höga backar ansågs troligen ”jären” i Hårsjö!).
  • Den åtalade bestred olaga ölförsäljning 1916 och yrkade i stället 15 kronor i ersättning för varje inställelse till tinget.
  • Trots det regniga och disiga vädret var det 40 personer som deltog i en flygfärd över Vittsjö1931.
  • ”Tant Bertha” Nilsson tilldelades Söndagsskolrådets högsta utmärkelse i guld vid en högtid i kyrkan 1951. Hon hade då varit lärare i söndagsskolan i 65 år.
  • Den litterära floran av böcker har helt nyligen utökats då informationshäftet om Vittsjö kyrka kommit ut. Inom några veckor, eller kanske om ett par månader kommer VITTSJÖBOKEN, del två ut. Det är Claes Ruderstam som är utgivare och författare. Det kan bli en lämplig julklapp!
  • Idrottsarenan i Västanskogen går en storhetstid till mötes tack vare raska och målinirktade flickor. Mitt idrottsliga intresse sträcker sig enbart till studier i pressen om verksamheten men jag har absolut inget emot idrotten bara jag själv slipper från att anstränga mig. Lycka till flickor!
  • Sokrates lär ha sagt att om kvinnan blir jämställd med mannen blir hon honom överlägsen!
  • Njut av väderleken. Även om vi går mot mörkare tider finns väderleken kvar! Ha det bra!

epe

Top