SPÅRAT I VITTSJÖ 222

 

 

  • Åtgången på A 4 pärmar ökar markant!

Hittills har enbart de tidningsklipp med fotbolls damerna jag kommit över, fyllt mer än 50 A 4-sidor i år. Denna massa kommer från endast tre dags tidningar som jag har tillgång till. Normalt sett brukar ett års tidningsklipp fylla en pärm. Nu är den pärmen redan mer än ½ full. Det är VITTSJÖDAMERNA som svarar för denna bedrift. Därtill kommer flera sidor med referat från vittsjobjarnum.nu. Fortsätt flickor, butiken har fler pärmar!

  • Denna pampiga villa (ovan) uppfördes på 1930-talet och revs ner 2009. Ägare var Oscar H Andersson och villan låg intill Värngatan. Oscar var sågverksägare och broder till handlarna Gustaf och Lars Andersson (Hennings, Markarydsvägen 3)
  • Den kom så plötsligt. Sommarvärmen. Det antas att den snabbt förbiilande våren inföll på en tisdag. Vinterväder på måndag och sommarväder på onsdag!
  • Det är fyra veckor kvar tills midsommar inträder!
  • Inte var det direkt något godisregn på Marknadsplatsen 1972. Närmare godisblåst kan anses. En häftig kastvid for fram över Marknadsplatsen och bland annat två stånd med marknadskarameller vräktes omkull. Barn i alla åldrar fick löfte att plocka till sig alla sötsaker som fanns i den upptrampade materian.
  • Med all rätt sägs ofta att politiker är ute och cyklar!  1972 ordnades organiserad och påbjuden cykelåkning tio kilometer av kommunens politiker. Det var ett landsomfattande påbud för att höja sundhet och levnadsstandaren. Alla utom en ledamot i fullmäktige var ute och cyklade, denna gång för friskare leverne.
  • 1977 kan kallas avtackningarnas eller avgångarnas år! Då avgick Sven Jönsson som stins. Då avtackades Anna Svantesson efter 31 år som anställd vid posten. Då avgick Evert Nilsson efter 32 år på Lantmännen. Då avtackades Karl Gustavsson efter 40 år som kyrkvaktmästare.
  • Nu är Sydnytt verkligen på bettet då de äntligen har upptäckt att Vittsjö är något att intressera sig för. Under fredagen visades ett inslag flera gånger där flickorna i damlaget fick visa upp sig. Dessutom aviseras att tevekanalen skall visa hela matchen då flickorna möter Tyresö den 30 juni. Även om det svider i börsens skrymslen lär jag väl ställa färden till Västanskogen för att uppleva stämningen då Vittsjö tar segern med 2-1?????
  • Det är bättre att fråga och verka okunnig än att inte fråga och förbli okunnig!
  • Du och de dina tillönskas en lugn och fridfull vecka. För säkerhets skull ha alltid ytterdörren låst även om du är inomhus!

epe

Top