SPÅRAT I VITTSJÖ 429

  • Det är inte enbart datorer som är det ena eller andra. Det gäller även väderleken. Den ena dagen kan det vara + 30° och under ett dygn senare kom det 74 mm regn på hemmaplan. Andra planer har kanske fått ännu mer. Tacksam att det inte var nederbörd i form av de vita flingorna.
  • Tantveckan, eller mer vardagligt uttryck, Fruntimmersveckan har redan börjat. Se tidigare publicerad artikel om denna veckas vedermödor.

Bland över 300 besökare vid Tjernobyllägrets soaré i Broby fanns också korvätande Monica Winkvist, Emma och Anders Larsson från Emmaljunga med omnejd.

  • Vittsjö dåvarande kommun köpte Vittsjö Hotell- & Gästgivaregård för 151 000 kronor år 1969. Saluvärdet uppskattades till 202 000 kronor.
  • Samma år, 1969 var det två brandmän som lämnade uppdraget som röde hanens bekämpare. Det var Gustaf Ekstrand som lämnade sitt uppdrag efter 27 år samt Karl Johnsson med 22 år inom kåren.
  • Likaledes samma år beslutade Vittsjö kommun att gå i borgen för AB ALGA:s storbygge men det kolliderade mot rättspraxis varför beslutet överklagades till Kammarrätten som även upphävdes ytterligare 18 borgensåtagande som kommunen tidigare beslutat om.
  • För 35 år sedan, 1979 var det stort uppslag i en kvällstidning om den dansante prästen i Hammarlöv. Det var tidigare Vittsjöboende Lennart Alfredsson, populärt kallad ”syster Lennart”. Han försökte sig som boktryckare i Vittsjö men misslyckades. Sen började han studera till präst då han var 42 år. Tidningsreportaget handlade om den dansante prästen som ordnade dans på prästgårdens gräsmatta med servering av lagom portion vin!
  • År 1979 var det barnhemsbarnet som berättade om sin vistelse på barnhemmet Djursäter. Han fick stanna hemma från skolresa då han inte hade femtio öre till resan!
  • 948 boende i Vittsjö skrev på protestlistorna som uppmanade ”tyrannerna” i Jönsaholm att förlägga biblioteket till Hemgården. Så blev det också sedan Kammarrätten gett kommunfullmäktige bakläxa.
  • Det hände sig 1989 att en uppmärksam yngling antecknade registreringsnummer på en misstänkt snokande bil. Lappen med regnummret lades väl synlig i bostaden. Ett par dagar senare blev det inbrott i bostaden och givetvis försvann lappen!
  • Tiden är inne för rötmånaden. Det finns också de som är rötägg året om. Den ordinarie rötmånaden börjar omkring den 23 juli och fortsätter till omkring den 23 augusti. Nästan under samma tid, 17 juli – 20 augusti infaller hundedagarna då det enligt Bondepraktikan var olämpligt att syssla med det mesta! Ett annat ”hundtecken” gäller fortfarande: Äter hunden gräs blir det regn.
  • Tala inte om hur mycket du arbetar. Berätta i stället vad du har utfört för andra! Det är kanske ingen annan än du som har upptäckt det? Lev lika bra som du förtjänar!

epe

Top