Gräset är grönast i Bjärnum

BJÄRNUM. Bjärnums GoIF hade jobbat hårt för att få till matchen mellan Helsingborgs IF och Halmstad BK. Inte mindre än 620 besökare trotsade den elvagradiga kylan för att få se de två allsvenska lagen mötas i en vänskapsmatch.
Resurserna på Sparbanksvallen verkade idealiska med den nya konstgräsplanen och välarrangerad kiosk.

Halmstad BK gjorde matchens första mål en halvtimme in i matchen och målet nickades in av Joe Sise. Det skulle dröja ända till 57:e minuten innan Helsingborg kvitterade genom Marcus Lantz.
Helsingborg styrde större delen av andra halvleken och i 81:a minuten gav Rasmus Jönsson ledningen till Helsingborg.

Det såg ut att bli vinst för Helsingborg men Halmstad kvitterade i sista stund, närmare bestämt i 90:e minuten. Slutresultatet blev således 2-2, vilket verkar passande för en vänskapsmatch.

Länktips: Bjärnums GoIF