Vittsjö gjorde en bragd

VITTSJÖ. Vittsjö mötte ett Tyresö som kan räkna in 10 landslagsspelare. Av dessa är fem nu uttagna i svenska landslaget. Tyresö inledde offensivt de första tio minuterna med bland annat en vass målchans av Marta. Ett skott som tog i ribban.

I 28 minuten tog Vittsjö dock ledningen. På inlägg av Emma Unkuri fick Emma Sjödahl en klockren träff, som var helt otagbar för Tyresös målvakt.

De 2500 i publiken exploderade av glädje. 1-0 till Vittsjö blev också resultatet i halvlek.

I andra halvlek ökade Tyresö tempot ytterligare. Megastjärnorna Marta och Caroline Seger hade båda fina lägen, men rullade bollen knappt utanför Loes Geurts stolpar.

På en hörna från Marta skjuter Lisa Dahlkvist 1-1 på volley i mycket snäv vinkel. Faktiskt var detta ett ganska logiskt mål med tanke på gästernas många chanser.

Vittsjö jobbade mycket bra defensivt. Med tanke på att Kirsty Yallop var avstängd och att Vlora Bajraktaraj var skadad blev det lite annorlunda roller för Vittsjöförsvararna. Tuffast var det för Ida Olsson som hade världsstjärnan Marta på sin kant. Ett jobb som hon dock löste med bravur!
Tyresö fortsatte sitt anfallsspel med ett segermål i sikte, men lyckades inte. Vittsjö fick ett par halvchanser där Sofie Andersson fick några fina stickare av inbytta Josefine Mårtensson, men Tyresöförsvaret gav inte Sofie många millimetrar under hela matchen. Matchen slutade oavgjort 1-1.

Efter matchen uttryckte Thomas Mårtensson– ”deras insats idag är imponerande jag skulle vilja säga att tjejerna gjort en bragd!”
Vid presskonferensen fanns Tyresös huvudtränare Stefan Fredriksson på plats. Han var besviken;– ”Vi skapade chanser nog för att vinna”. Nästa fråga han fick var vad han tyckte om Vittsjös insats, -då kom han på sig själv. Vittsjö gör en fantastisk insats och har ett bra försvar. ”Man tar inte så många poäng som de gör utan att vara bra...”
”Det är ju ett av de häftigare målen man har gjort”, ler Emma Sjödahl.

Ida gjorde ett fantastiskt jobb!

Ida Olsson som hade Marta på sin kant menade lite blygt efter sin fina insats- ”Hon är ju som vem som helst, jag försökte att inte överskatta henne och tyckte att vi plockade bort henne effektivt och satte henne i passningsskugga som vi skulle”.
”1-1 var ett resultat vi ska vara nöjda med”, Sa Sofie och fyllde i ”Vi svarar för en härlig kämpainställning, trots att vi faktiskt inte kom upp i normal standard spelmässigt. Vi kan bättre!”
Thomas Mårtensson jublade naturligtvis när slutsignalen gick. På presskonferensen uttryckte han bland annat– ”Tyresö kommer med tio landslagsspelare. Vi kommer med fem tjejer från närområdet, mindre än fem mil från Vittsjö centralort. Dessutom saknar vi ordinarie spelare som Bajraktaraj och Yallop. Att då spela oavgjort mot Tyresö – det är en bragd. Inget annat än en stor bragd! Tjejerna gör det förbannat bra!”
Vid presskonferensen fick Thomas frågan; ”Är det inte dags att höja målsättningen?” En aningen irriterad Thomas menade att det är media som ”blåst upp” förväntningar på laget. – ”När vi startade serien skrattade folk åt oss när vi sa ”topp åtta”. Nu är det plötsligt en skräll när vi förlorar mot ett lag som KDFF! Men vi är ödmjuka. Målsättningsnivån ligger naturligtvis kvar, säger Thomas Mårtensson med båda fötterna på jorden.