Kristianstad vann derbyt på bättre vilja.

VITTSJÖ. Kristianstad vann derbyt med 4-0 mycket beroende på större vilja.

Elin Nilsen utsågs välförtjänt till Vittsjös bäste spelare

Vittsjö fortsätter att göra enkla misstag, menar Thomas Mårtensson. Att dessutom bortalaget tar ledning redan i fjärde minuten gör att det tidigt blir ”uppförsbacke”. Samma sak händer i början av andra halvlek då Kristianstad utökar sin ledning genom Margrét Lára Vidarsdóttir till 2-0. När sedan Josefine Öqvist sedan i 62:a minuten blir tvåmålsskytt punkteras matchen.

Jane Ross placerar Vittsjös straff säkert bakom Hedvig Lindahl

Vittsjö får en straff i 71:a minuten som Jane Ross säkert placerar och reducerar därmed till 1-3. På övertid utökar Margrét Lára Vidarsdóttir bortalagets ledning till 1-4.

Från läktaren var det säkert flera av de 803 åskådarna som menar att vårt lag gör det onödigt svårt för svårt sig, man ”klöddar” till det och gör enkla misstag. Det lag vi såg i fjol med större bredd i spelet saknas. I dagens match märktes det att Sandra Adolfsson satt på bänken med sin jumskskada och visst saknar vi Ifeoma Dieke som styrde upp hela laget i fjol.