Oavgjort i derby mot Kristianstad

KRISTIANSTAD. Det blev oavgjort 0-0 i derbyt då Kristianstad tog emot Vittsjö på sin hemmaarena, Vilans IP, under lördagen.

De 861 åskådarna fick se en första halvlek som kom att bli en jämn kamp mellan lagen. Ser man till statistik var det dock Vittsjö som hade ett visst spelövertag. Detta visade sig bland annat i att Vittsjö hade sex avslut mot mål mot Kristianstads endast tre.

I den andra halvleken började dock hemmalaget starkt. Tack vare ett utmärkt jobb av försvaret och inte minst av Minna Merilouto i målet så blev det inga mål för Kristianstad. En kvart in i halvleken hade Vittsjölaget åter tagit tillbaka spelet och förde matchen som dock slutade 0-0.

Efter matchen tyckte Thomas Mårtensson att det oavgjorda resultatet var en ganska rättvis bild av matchen. Vi var bättre i första halvlek men Kristianstad började bra i andra. Vi kom dock tillbaka. Thomas var extra nöjd med försvarsspelet som han menade fungerar riktigt bra nu.

För Vittsjös del fortsätter nu spelprogrammet med en hemmamatch den 24 juni kl 19. Då kommer Eskilstuna United DFF till Vittsjö Idrottspark.