Fin laginsats gav poäng mot Umeå

VITTSJÖ. I dagens hemmamatch i damallsvenskan mot gästande Umeå segrade Vittsjö med 1-0. Det var ett ordentligt taggat Vittsjölag som var helt inställda på att ta revansch efter lagens senaste möte uppe i Umeå.

Den första halvleken kom att bli ganska jämn. Fram till den 30 minuten var det dock Umeå som lyckats få till flest avslut mot mål.

1-0 genom Jane Ross

I just den 30 minuten fanns i en tilltrasslad situation på Umeås planhalva ständigt hårt jobbande Jane Ross som påpassligt stal bollen, passerade målvakten och 1-0 var ett faktum.

I den andra halvleken var det naturligtvis ett mera offensivt Umeå som tog över bollinnehavet till stor del. Bland annat i den 48 minuten fick Minna Meriluoto göra en fin räddning på Tuija Hyyrynens skott. Något senare visade hon åter sin landslagsklass genom att rädda Lina Hurtigs skott. Samtidigt skapade Vittsjölaget flera fina kontringar.

Sofie Andersson nära 2-0. Skottet tar på målvakten.

Sofie Andersson var mycket nära att öka Vittsjöledningen i den 66 minuten. I matchens slutskede hade även Antonia Göransson en situation som sånär kunde blivit mål. Halvleken kom att präglas av ett bollinnehav från Umeås sida med samtidigt vassa kontringar från Vittsjö och ett bra försvarsspel från Vittsjö.

Thomas Mårtensson var nöjd med matchen. Vi gjorde en riktigt  gedigen laginsats idag. Samtidigt skapar vi farliga kontringar.
Simon Sjöfors fyller i med att lyfta fram både Sandra Adolfsson som han menar är i landslagsklass. Samtidigt ger Simon en eloge till Minna Meriluoto som han säger verkligen bevisade sin landslagsklass under matchen.

Minna Meriluoto säger efter matchen att hon just väntat på denna match. Att få ta revansch känns skönt samtidigt är jag glad över våra tre poäng. Vi jobbade verkligen bra som lag idag.

Nästa söndag kommer åter en viktig match, då är det nästa norrlandslag som kommer på besök. Piteå besegrade idag Örebro hemma med 1-0. Som sagt, åter en spännande fotbollsmatch står för dörren hemma på Vittsjö Arena.