Vittsjö gör fin insats mot svenska mästarna

VITTSJÖ. De 1186 i publiken som fanns på plats vid Vittsjö Arena kom att bjudas på en trevlig och spännande fotbollsmatch.

Fram till en bra bit in i den andra halvleken upplevdes matchen som ganska jämn mellan lagen. När sedan världsspelare som Marta Vieira Da Silva och Ramona Bachman byttes in mot ett i detta läge ganska slitet Vittsjö, räckte inte riktigt krafterna. Här märktes att FC Rosengård är värdiga sin titel Svenska Mästare.

Vittsjö började den första halvleken offensivt och skapade tidigt tre hörnor. Redan efter tio minuter hade Jane Ross ett farligt skott mot Malmö- målet. Så här långt såg matchbilden riktigt bra ut för hemmalaget.

Marginalerna på fel sida, Vittsjöbollen i ribban!

I den 12 minuten kunde dock gästerna genom slarv i Vittsjös försvar göra 1-0. Fyra minuter senare var det åter dags med en kalldusch och Svenska Mästarna hade en ledning med 2-0. Vittsjö fortsatte sitt konstruktiva spel med flera skott mot Malmö- målet. Innan paus hade Vittsjö skapat fem hörnor, dessutom hade Sandra Adolfsson skott mot mål och Sofie Andersson ett skott som tog i ribban.

Vittsjö fortsatte i den andra halvleken på inslagen väg. Knappt tio minuter in i halvleken hade både Jane Ross och Sandra Adolfsson haft riktigt farliga skott mot Malmö- målet.

Jane Ross har gjort 1-2

Till den stora publikens förtjusning kom också reduceringen i den 53:e minuten. På passning av Elin Nielsen dundrade Jane Ross in 1-2. Troligen innebar reduceringen att  Malmö-tränaren Tilly kände oro inför matchen. Säkert hade han för avsikt att ”spara” Ramona Bachmann till kommande viktiga matcher men hon byttes in.

Två av matchens giganter, Marta o Jane

Med i detta läge både Marta och Ramona på plan, blev det en svårare match för hemmalaget. Naturligtvis var det också dessa två spelare och bollkonstnärer som skapade passningar till de avgörande två målen i den 86;e respektive 91;a minuten som innebar att matchen slutade 1-4.

Sofie Anderssons skott tar i ribban!

Markus Tilly, Rosengårds tränare, var efter matchen nöjd med resultatet. Vi visste att Vittsjö är ett välorganiserat lag och att de har målfarliga Jane Ross, som även gjorde mål. Vi kände även till att laget just nu har flera av sina spelare skadade.

Simon Sjöfors trodde att Vittsjö skulle ha en god chans inför matchen. Rosengård har spelat flera matcher på kort tid.

Simon o Thomas, Vittsjötränare

Vi började också bra. 0-1- målet var lite otur. Sofies ribbskott gav oss dock mer energi. När spelare som Marta och Ramona byts in märks skillnaden mellan riktigt bra spelare och världsspelare. Vi fick löpa mycket och detta tar på energin.

Vittsjö gjorde en fin insats mot Sveriges bästa damallsvenska fotbollslag 2014. Hade turen varit lite mer på hemmalagets sida hade matchbilden blivit annorlunda.

I publiken fanns många trogna fans. På bortre läktaren fanns bland annat tre damer som sällan missar någon av Vittsjölagets hemmamatcher.

Från vänster Inga Rubjer, Kerstin Forsberg, Sadika Atasoy.

Inga Rubjer från Bjärnum är fotbollsfan och har tidigare spelat fotboll i Farstorp. Kerstin Forsberg kommer från Osby. Hon har sett samtliga hemmamatcher sedan laget för tre år sedan tog klivet upp i Allsvenska tabellen. Hon har även åkt till både Mallbacken och Eskilstuna för att heja på sitt favoritlag, Vittsjö. Sadika Atasoy kommer från Osby är även hon ett fotbollsfan. Hon berättade att hon har en dotter som spelat i Allsvenskan.