Trots bengaler på Idrottsparken räckte inte Vittsjölaget mot svenska mästarna

VITTSJÖ. På lördagen spelades derby mellan hemmalaget Vittsjö och gästerna, svenska mästarna från 2014, FC Rosengård.

Första halvlek kom att bli en ren fröjd för alla Vittsjöfans då ställningen stod 0-0 vid vila. Kanske var en sensation på gång, detta trodde säkert flera i publiken. Redan under inledningen av den andra halvleken visade dock Rosengård vilket skickligt lag man är. Under loppet av 11 minuter gjorde man fyra mål. Resultatet 0-4 kom sen att bli slutresultatet.

Den första halvleken bjöd på ett mycket underhållande spel från båda lagen. Det var faktiskt så att hemmalaget förde det mest kreativa spelet.

Snabba och bollskickliga Antonia Göransson blev i den 15 minuten brutalt fälld i Rosengårds målområde och alla väntade på att domare Annica Andric skulle blåsa straff, men av någon oförklarlig anledning kom aldrig denna signal.

Michelle Pao hade i den 24 minuten ett skott på mål som malmömålvakten Zecira Musovic räddade. Två minuter senare hade Jane Ross också ett farligt skott på malmömålet.

I den 39 minuten drog domare Annica Andric till åskådarnas upprördhet upp ett rött kort för Kirsty Yallop! Lite senare visade det sig att hon tydligen tagit fel kort, det var det gula hon ville ha upp. Ja, alla kan ju göra fel. Domare Annica hade inte sin bästa dag, det kom att bli flera tveksamma beslut, tyvärr. Då halvleken i den 47 minuten blåstes kunde matchen så här långt summeras i ett mycket välspelande och kontringseffektivt Vittsjö. Samtidigt som FC Rosengårds lagmaskin inte alls fick det utrymme laget behöver för att dominera. Därtill skall läggas att den ”tolfte spelaren”, det vill säga hemmapubliken under halvleken varit ordentilgt högljudd och på ett trevligt sätt stött sitt hemmalag.

Den andra halvleken var bara sex minuter gammal då effektiva Ramona Bachmann på pass av Kirsten van de Ven gjorde 0-1 till Rosengård. Efter detta första mål kom Vittsjö att bjuda på flera ytor. Detta straffade sig och redan tre minuter senare var åter Ramona Bachmann framme och två noll var ett faktum. I detta läge styrdes matchen av Rosengård som genom Anja Mittag i den 60 minuten utökade ledningen till tre noll. Slutresultatet fastställdes genom Sara Björk Gunnarsdottir genom en nick på passnings av supereffektiva Ramona Bachmann till 4- 0 för FC Rosengård.

Premiär för "bengaler" på Idrottsparken

Den under första halvleken så påhejande och engagerade hemmapubliken var under hela den andra så gott som helt tyst! Lite märkligt då det faktisk var just i inledningen av den andra halvleken som våra tjejer så väl behövde allt stöd som kunde uppbringas. Under halvleken var det i stället tillresta malmöfans som hördes.

Vid presskonferensen nämner Markus Tilly, FC Rosengårds tränare att man mött ett Vittsjö som är välorganiserat och har ett bra försvarsspel. Markus nämner även att han inte skulle ”reagerat” om domaren blåst straff då Antonia blev fälld i den första halvleken. Markus menade även, om Vittsjö kan utveckla sitt anfallsspel så kommer laget att gå en mycket fin säsong tillmötes.

Vi mötte ett på alla positioner mycket bollskickligt FC Rosengård, konstaterar Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö. Mål på straffen hade kanske förändrat matchbilden. Då Rosengård gjorde 0-1 bjöd vi på fler ytor vilket naturligtvis spelskickliga Rosengård utnyttjade, avslutar Thomas.

Efter matchen gav arrangörerna alla fans en möjlighet att få autografer av sina fotbollsidoler.

Naturligtvis var kön av förväntansfulla barn lång. Kul att se att alla spelarna i Vittsjölaget ställde upp. Trevligt också att stjärnor ur FC Rosengård som Ramona Bachmann, Anja Mittag och Sara Björk Gunnarsdottir var flitiga autografskribeneter.

Den person som kanske flera av barnen skulle vilja ha en autograf av, Marta Vieira da Silva, brydde sig dock inte. Kanske var ”divan” sur för att hon blev utbytt i den 78 minuten. Säkert uppfattas hennes agerande som mycket dålig stil av en idrottsperson på denna nivå.

Nästa match för Vittsjö är en bortamatch mot Umeå den 3 maj. Den 9 maj är det åter dags för hemmamatch, då kommer Kopparbergs/ Göteborg FC till Vittsjö Idrottspark.