Vittsjö tog välkomna poäng mot Umeå

VITTSJÖ. Hemmalaget besegrade Umeå med 3-0 och tog därmed tre mycket välkomna poäng. Vittsjö bibehåller sin spelidé men har övergått till spelsystemet 4-4-2. Detta verkar passa laget som helhet mycket bättre. Spelare som Jane Ross, Linda Sällström och Michelle Pao kan träda fram. De 545 åskådarna fick inledningsvis se en match som såg ganska jämn ut. Efter en halvtimmes spel var det dock hemmalaget som tog över mer och mer. Detta kom även att bli bilden för hela matchen.

Anna Hjälmkvist gör 1-0 till Vittsjö

I den 36 minuten tog hemmalaget ledningen genom Anna Hjälmkvist som på passning av Linda Sällström gjorde sitt första allsvenska mål vilket kom att bli resultatet för den första halvleken.

Då den andra halvleken startade rådde inget tvivel om vilket lag som skulle stå som segrare. Denna halvlek kom helt att domineras av Vittsjö.

Therese Björk utökar ledningen till 2-0

Redan i den 50 minuten utökade hemmalaget sin ledning, detta genom att Therese Björk på passning av Jane Ross gjorde 2-0.

Jane Ross fastställer slutresultatet till 3-0 för Vittsjö

Vittsjö fortsatte att skapa farligheter och kvarten senare punkterades matchen genom att Jane Ross gjorde ett vackert nickmål, detta på passnings av Johanna Andersson. Resten av matchen kom helt att vara Vittsjös. Umeå skapade faktiskt inte en enda målchans medan Vittsjö genom både Jane Ross och Michelle Pao var väldigt nära att utöka sin ledning.

Hemmalaget tackar publiken för stödet under matchen

Umeås tränare Maria Bergkvist, menade vid presskonferensen att man sedan tidigare visste att Vittsjö är duktiga på kantspel och fasta situationer. Trots denna vetskap åker vi dit på just detta. Vittsjö sätter dessutom press i vårt offensivspel vilket vi inte klarar av att stå emot. Nu är lagsituationen inte den bästa, vi har många spelare skadade. Jag är glad över att vi har ett av Sveriges bästa F 19 lag i Umeå. I vår nuvarande skadesituation fick därmed två unga spelare göra sin debut i allsvenskt sammanhang idag, avslutar Maria.

En av våra bättre matcher menar Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö. Jag är nöjd med vårt anfallsspel. Verkar som spelsystemet 4-4-2 passar oss bra. Passningsspelet fungerade också bra, spelarna hittar varandra och hittar ytor. Kul också att vi sätter våra chanser, avslutar Thomas.

Dagens vinst innebär att Vittsjö går  upp på en sjundeplats i tabellen. Nu återstår endast en match för säsongen 2015. Denna spelas för Vittsjös del på bortaplan mot Örebro den 18 oktober.