Skriv ut

VITTSJÖ. Nu är målvaktsfrågan klar inför 2016. Vittsjö GIK har tecknat kontrakt med både Shannon Lynn och Katie Fraine. Shannon är känd sedan tidigare då hon hon redan visat sin fina kvalitet i klubben under två år.alt
Katlynn Fraine, amerikanska, 28 år, uppväxt i Titusville i soliga Florida. Hon är en kraftfull målvakt med ett bra luftspel och som närmast kommer från två säsonger med Linköpings FC och dessförinnan Mallbacken.

Katlynn Fraine började spela fotboll när hon var fyra-fem år. Men det var inte förrän i högstadieåldern som hon blev målvakt på allvar. Idag är hon en temperamentsfull målvakt som verkligen regerar i luftrummet. Ungefär så går det att beskriva Katlynn Fraine på plan. Utanför är hon en glad, fotbollstokig amerikanska som gillar Sverige.

Medspelare och motspelare kan nog också räkna med att få känna på amerikanskans temperament. Katlynn mäter nästan 180 centimeter och största styrkan, enligt henne själv, är just spelet i luften.

- Viktigt för oss att stå stabilt med två mycket bra målvakter inför säsongen. Katie Fraine är en kraftfull målvakt med bra luftspel. Glädjande också att Shannon fortsätter och vi planerar nu för vår tredje säsong tillsammans, säger Olof Sixten, sportchef Vittsjö GIK.