Skriv ut

VITTSJÖ. Årets första hemmamatch för Vittsjö GIK damallsvenska fotbollslag är nu på söndag med start klockan 14. Just nu pågår febril aktivitet för att få ordning på allt på Vittsjö Idrottspark som den stora premiärpubliken förväntar sig.

Plantäckning finns på onsdagen fortfarande kvar.

Naturligtvis borde vaktmästarna gynnas av det just nu fina vädret som gör att det finns en riktigt fin gräsyta på söndag.

Under onsdagen fanns ett stort gäng från ”300-klubben” på plats med bland annat räfsor för att hjälpa vaktmästarna med att bland annat städa o snygga upp arenan.

Redan förra helgen startade serien med en bortamatch mot Kvarnsveden. En match som lite oväntat slutade oavgjort. På söndag blir det minst lika tufft motstånd. Det är Eskilstuna United DFF som kommer på besök. De spelade förra helgen sin premiärmatch hemma mot Djurgårdens IF FF. Denna match slutade med vinst 2-1. Siffror som dock talar för att även Eskilstuna lider av ganska mycket ”ringrost” så här i början av serien. Med andra ord, som upplagt för en riktigt trevlig fotbollsmatch, som Vittsjö, naturligtvis med stöd av en riktig ”storpublik” kommer att vinna.

På onsdagskvällen var laget samlat för träning. Kvällens träning leddes av Håkan Magnusson. Att Håkan har en bred tränar-kompetens går inte att missa.

Korta instruktioner gavs, ibland på svenska men mest på engelska, sen var det full fart. Det är lätt att imponeras över den enorma energi som spelarna lägger ner i varje enskilt övningsmoment. På viss distans fanns Thomas Mårtensson och följde träningspasset. Säkert noterade han de enskilda spelarnas form inför den stundande laguttagningen till den viktiga matchen mot Eskilstuna.

Detta utomordentligt professionella sätt att arbeta på är en av flera anledningar till att Vittsjö GIK nu för femte året i rad finns med i den damallsvenska fotbollen. Glädjande har Hässleholms kommun noterat att just Vittsjö GIK damallsvenska fotbollslag är dess bästa varumärke.