Vittsjö tog tre poäng i hemmapremiären

VITTSJÖ. De 423 åskådarna på en kylslagen Vittsjö Idrottspark fick se hemmalaget segra med 1-0 över Eskilstuna United DFF. Totalt sett kan man enkelt summera matchen som mycket jämn.

Matchen inleddes med att spelare och publik genom en tyst minut hedrade nyss bortgångne Kalevi Hämäläinen. Kalevi som genom sitt engagemang och sina insatser starkt bidragit till att Vittsjö Idrottspark har den höga klass vi upplever idag.

Efter en lite trevande inledning i den första halvleken, då lagen verkade känna på varandra var det Vittsjölaget som tog för sig mer och mer. Mittfältet spelade bra och flera djupledsbollar mot bland annat Linda Sällström skapade farligheter.

Glädjen efter Sandra Adolfsson mål

21 minuter in i matchen sköt Sandra Adolfsson ett distansskott från strax utanför straffområdet. Eskilstunamålvakten Emelie Lundberg blev helt ställd då bollen tog i marken och delvis ändrade riktning. 1-0 för hemmalaget var i detta läget inte helt oväntat. Eskilstuna hade ett skott i stolpen som hade ställt Katlynn Fraine i Vittsjömålet men bollen gick utanför. Under slutet av halvleken fick Lisa Klinga en känning i låret och då den andra halvleken startade kom Therese Björk in.

Flera farliga situationer skapades framför Eskilstunamålet.

Linda Sällström var flera gånger nära att rinna igenom Eskilstunaförsvaret.

I den andra halvleken försökte Eskilstuna få till en utjämning. I halvlekens inledning var det också Eskilstuna som skapade flera situationer. Vittsjös försvar redde dock upp dessa och några riktigt farliga målchanser bjöds därför inte gästerna skapa. Resten av matchen fortsatte att visa på bilden av två jämnstarka lag.

Viktor Eriksson, tränare för Eskilstuna beskrev matchen som mycket jämn. Den kunde slutat hur som helst. Nu var det Vittsjö som hade marginalerna på sin sida. Jag är dock nöjd med att vi skapade flera bra lägen. Vittsjö är ett starkt hemmalag, avslutar Viktor.

Håkan Magnusson, tränare tillsammans med Thomas Mårtensson i Vittsjölaget var naturligtvis glad över de tre poängen. Håkan menar också att det var en jämn match. Eskilstuna är ett bra lag som vi har respekt för. Jag är glad över den kollektivinsats som samtliga spelare gjorde idag, avslutar Håkan.