Oavgjort mellan Vittsjö och Mallbacken

VITTSJÖ. Publiken på Vittsjö Idrottspark fick se en jämn match mellan hemmalaget och gästande Mallbacken IF Sunne. Det var gästerna som den första halvtimmen hade visst övertag. Detta resulterade även i att Zoe Ness i den femte minuten gav bortalaget ledningen med 1-0.

Hård närkamp

Efter en halvtimme fick Vittsjölaget ordning på sitt spel och detta resulterade även i att Josephine Chukwunonye på passning av Emmi Alanen kvitterade till 1-1.

Josephine Chukwunonye kvitterar till 1-1

Detta kom även att bli slutresultat då domare Laura Rapp i den 93 minuten blåste av matchen. Slutresultatet innebär att Vittsjö fortfarande är obesegrat på hemmaplan.

Den första halvleken var Mallbackens. Redan i den 5:e minuten gjorde Zoe Ness mål för gästerna. Minuten senare hade Therese Björck ett skott mot mål som Lee Alexander i Mallbackenmålet räddade. Efter en halvtimmes spel blev tidigare Vittsjöspelaren Kirsty Yallop efter skada utbytt i Mallbacken. Åtta minuter senare blev Antonia Göransson, även hon tidigare Vittsjöspelare utbytt på grund av utmattning. Vittsjö gjorde sitt första byte 39 minuter in i matchen då Ebba Hed bytte av Ngozi Okobi. I detta läget kom Vittsjölaget tillbaka i matchen och började ta för sig lite mer. Inte helt oväntat gav detta också resultat i form av att Josephine Chukwunonye rättvist kvitterade till 1-1.

I den andra halvleken ökade Vittsjö viljan i matchen ”några snäpp” vilket även kom att märkas i form av för Mallbacken tilldömda frisparkar. Tuffa Klara Markstedt var tyvärr en av de drabbade i den 46 minuten. En ganska hård del av matchen hade inletts. Halvleken kom dock målmässigt att bli händelselös med väldigt få skott mot mål.

David Uvenclir, tränare för Mallbacken var riktigt nöjd med en poäng borta mot Vittsjö. Vi började bra. Kirsty Yallop var lite sliten efter landslagsuppdrag för Nya Zeeland och byttes ut tidigt. Antonia tappade helt kraften och även hon var jag tvungen att byta ut. Jag tycker att det var en jämn match. Vi pratade i halvtid om att bli mer kompakta och detta fungerade, tycker jag. Sällström är farlig och har full rulle hela tiden, men vi lyckades fånga henne ganska bra. Jag är väldigt nöjd med 1 poäng på Vittsjö Idrottspark, menar David.

Julia Karlernäs i Mallbacken instämmer med Davids kommentarer. Vi hade tyvärr två tidiga byten, men sett mot detta löser vi det hela bra. Jag tycker att den andra halvleken präglas av en riktig kamp mellan två lag. Spelet från vår sida blev inte så bra, men jag tycker att 1-1 var ganska rättvist, tycker Julia.

Håkan Magnusson, tränare i Vittsjö var inte alls nöjd med de första 30 minuterna….. Ingemar Nilsson, tillfällig tränare för Vittsjö, hoppar därefter abrupt in och tycker att Mallbackens 1-0 mål är ett ”skitmål”. Vi var först på bollen, men tappar och Zoe Ness gör ett enkelt mål. Ingemar tycker att Vittsjö därefter blev bättre i matchen. Vårt mål genom Josephine var skickligt. Ingemar tycker att statistiken visar att Vittsjö borde gjort fler mål, (statistiken visar dock 5- 7 avslut mot mål för bortalaget). Sista halvleken tycker jag var ok, avslutar Ingemar.

Johanna Andersson, Vittsjöspelare var besviken. Vi borde absolut ta tre poäng hemma. Tyvärr blev det för mycket Hawaii-fotboll från vår sida idag, menar en aningen bedrövad slitvarg, Johanna.

Den damallsvenska fotbollsserien går nu vidare med den nionde omgången (av 22). Detta innebär för Vittsjölagets del bortamatch mot Linköping. En svår match mot ett Linköping som just nu på samma poäng delar den damallsvenska serieledningen med Rosengård.

Nästa gång vi kanske ses på Vittsjö Idrottspark för damallsvensk fotbollsmatch blir den 26 juni då Piteå kommer på besök.