Oavgjort mellan Vittsjö och Göteborg

VITTSJÖ. Den damallsvenska fotbollsmatchen på Vittsjö Idrottspark under söndagen slutade 2-2. Det blev en intensiv match mellan två jämnstarka lag där Vittsjö med lite tur med stolpar och ribba borde vunnit.

Redan efter sex minuter tog hemmalaget ledningen genom Emmi Alanen. Det kändes att Vittsjölaget var fyllt av energi.

Emmi Alanen gör 1-0

Kanske berodde detta på att lagets huvudtränare Thomas Mårtensson var tillbaka i laget. Laguppställningen var en aning förändrad såtillvida att Linda Sällström nu fanns på vänsterkanten och Ezurike på topp. Under halvleken var det viss bolldominans för gästerna men de egentliga farligheterna var det Vittsjö som stod för. Katlynn Fraine i Vittsjömålet testades visserligen ett par gånger men det var inga farliga skott hon utsattes för. I matchens 17 minut var Linda Sällström sånär att utöka lagets ledning. Åtta minuter senare var hon åter framme från vänsterkanten och nu satte hon säkert bollen bakom Jennifer Falk i Göteborgsmålet. I matchens 40 minut reducerade gästerna genom Sara Linden. 2-1 var det resultat matchtavlan visade då domare Malin Johansson blåste för halvtidsvila.

Den andra halvleken var bara fem minuter gammal då Clara Markstedt hade ett vasst skott mot Göteborgsmålet.

Minuten senare skjöt Emmi Alanen ett skott i målställningen. Göteborg radade upp ett antal hörnor som inte blev speciellt farliga. Halvleken fortsatte därefter som den första med ett större bollinnehav för gästerna men där farligheterna vad gäller skott mot mål presenterades av Vittsjö. Båda lagen genomförde ett par byten. För Vittsjö ersattes Clara Markstedt av Rachel Mercik och Nkemjika Ezurike av Ngozi Okobi.

Sara Linden utjämnar till 2-2

I en tilltrasslad situation framför Vittsjömålet fanns återigen Sara Linden framme och kvitteringen till 2-2 var ett faktum. Okobi hade bara varit med i matchen under sex minuter då hon i halvlekens 83 minut sköt ett hårt skott i målställningen. Några minuter senare i en bollkamp skadades Ifeoma Dieke så illa att hon tvingades lämnade planen. För Vittsjö kom Anna Hjälmkvist in.

I matchens första förlängningsminut var åter Linda Sällström framme med ett bra skott mot Göteborgsmålet.

Stefan Rehn, tränare för Kopparbergs/ Göteborgs- laget menade att de varit lite naiva i sitt spel. Vi ställer till det för mycket. Vårt 2-1 mål var viktigt och gjorde att vi kunde komma tillbaka under den andra halvleken. Vittsjö täpper till bra och är svåra att möta. Jag är glad för att vi får en poäng med oss idag, avslutar Stefan.

Pauline Hammarlund tycket att de hade slarvat för mycket. Vittsjö är duktiga på kontringar och det straffade sig också. Det var dock starkt av oss att komma tillbaka som vi gjorde, avslutar Pauline.

Thomas Mårtensson var glad över att laget skapat så många möjligheter, med lite tur med stolpar o målställning hade vi haft ett par mål till, o det tycker jag faktiskt vi var värda. Vi får dock inte glömma att Göteborg är ett mycket bra lag. Jag är också glad över hur samtliga spelare i laget arbetar för varandra. Vittsjö är ett riktigt bra lag just nu. Linda är suverän på vänsterkanten och Emmi styr anfallet som en riktig ”Fältherre”. Mycket bra jobbat av alla. Detta gör att jag med förtröstan ser fram mot hösten avslutar Thomas.

Emmi Alanen som utsågs till lagets bästa spelare under matchen trivdes i sin delvis nya roll. Jag kan vara mer kreativ nu och hitta luckor hela tiden, menade Emmi.

En mycket trött Linda Sällström menade att hon trivs i sin nya roll på vänsterkanten. Det är jobbigt, men jag kan ju förbättra min kondis ännu mer, avslutade Linda med glimten i ögat.

Nu inträder ett sommaruppehåll i den damallsvenska serien. För Vittsjös del blir nästa match en bortamatch mot Eskilstuna den 28 augusti. Nästa gång vi har möjlighet att följa vårt lag på hemmaplan blir den 4 september då Umeå kommer på besök.