Vittsjö tog tre poäng mot Djurgården

VITTSJÖ. Inom loppet av nio minuter gjorde Vittsjö tre mål på Djurgården. Samtliga mål gjordes av Linda Sällström. Klara Markstedt punkterad matchen då som gjorde 4-1 i 86 minuten.

Vittsjö öppnade matchen övertygande och fortsatte så under hela den första halvleken. Såväl anfallspel som försvar fungerade glimrande.

Linda Sällström gör 1-0

Som en chock gästerna nickade Linda Sällström på passning av Lisa Klinga i den 7 minuten in hemmalagets första mål.

Två minuter senare sprang samma Linda sig fri och lobbade enkelt bollen över utrusande Petra Kumin i Djurgårdenmålet. Vittsjö fortsatte, stärkta av snabb ledning sitt fina spel.

3-0, ett faktum!

I den 16 minuten gav Hannah Wilkingson en fin passning som återigen Linda Sällström förvaltade väl och 3-0 till hemmalaget var ett faktum. Halvleken fortsatte därefter utan några egentliga farligheter från något av lagen.

Redan från start i den andra halvleken kom Djurgården tillbaka och fick ordning på sitt spel. Inte helt oväntat kom även genom Mia Jalkerud ett reduceringsmål i den 49 minuten. Viss oro för hemmalaget infann sig säkert i detta läge hos flera av de 641 på läktarna. Vittsjölaget hade tappat en hel del av sitt fina djupledsspel från den första halvleken. Även en hel del slarv med passningar infann sig. Djurgården fortsatte pressa Vittsjölaget men genom ett fortsatt fint försvarsspel och en utomordentlig insats från Shannon Lynn i Vittsjömålet stängdes Djurgårdens möjligheter till fler mål.

Clara Markstedt gör 4-1

Matchen punkterades då Clara Markstedt i den 86 minuten på passning av Linda Sällström fastställde slutresultatet till 4-1 för Vittsjö. I den fjärde förlängningsminuten var Emmi Alanen en knapp decimeter från att sätta ett 5:e mål genom att pricka Djurgårdens målställning.

Joel Riddez, tränare i Djurgården var naturligtvis inte nöjd med förlusten. Vittsjö började piggt och vi var inte med, menar Joel. Under den första 20 minuterna var vi för ”billiga” och visade brister i vårt försvarsspel. Detta måste vi jobba en hel på. Samtidigt är Vittsjö ett bra lag och svåra att möta, inte minst på hemmaplan, avslutade Joel.

Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö var mycket nöjd med de första 25 minuterna. Vi spelade en glimrande fotboll med både korta och längre bollar bak Djurgårdens försvar. Anfallsspelet försvann lite under den andra halvleken. Då Djurgården gör sitt mål får de mer energi och vi får fortsatt problem med vårt anfallspel. Då Clara gör sitt mål punkterar vi matchen. Skönt med segern, detta ger oss mer självförtroende, avslutar Thomas Mårtensson.

Linda Sällström berättar att som aldrig tidigare gjort tre mål i samma match i damallsvenskan. Just nu känns det som jag är inne i ett ”flow”, men det kan vända snabbt, så jag passar på att njuta just nu, säger Linda Sällström.

I skrivande stund delar Linda Sällström ledningen i damallsvenskans skytteliga med Tabitha Chawinga, båda med 9 gjorda mål.

Nästa match för Vittsjö spelas borta mot Örebro den 4 juni. Den 18 juni är det dags för nästa hemmamatch. Då är det dessutom derby mot Rosengård på VIttsjö Idrottspark.