Vittsjö slipade offensiven mot Qviding och vann med 8-0!

HÄSSLEHOLM. Vittsjö mötte under söndagen, på ett grått, trist och kylslaget Österås, Göteborgslaget Qviding. Vittsjölaget hade från start fokus på offensiven. Resultatet blev 8-0 till Vittsjö. Qvidings målvakt Hanna Wahlin imponerade stort och var direkt anledning till att resultatet inte blev tvåsiffrigt för Vittsjö!

Det kom att bli en match som nästan helt spelades på Qvidings planhalva. 23 minuter in i matchen kom efter hård press från Vittsjö, första målet.

I domarens protokoll noterades målet som ett självmål, men två Vittsjö spelare var i hög grad inblandade. Något senare spelades Linda Sällström helt fri med målvakten och ledningen utökades till 2-0.

Efter hård press från Vittsjö utökade Johanna Andersson i den 42 minuten ledningen till 3-0 och tre minuter senare var det dags för 4-0 genom Emma Lundh. Detta blev resultatet som lagen gick till pausvila med.

Välkommet i det råkalla vädret var att Vittsjö-ledningen sett till att det fanns både korv och fika att köpa.

Redan tre minuter in i den andra halvleken utökade Vittsjö sin ledning till 5-0. Detta genom Osinachi Ohale. Nu kom målen att dugga tätt. Clara Markstedt som tidigare varit mycket nära att bli målgörare satte 6-0 i den 53 minuten. Sju minuter därefter var det återigen dags för Emma Lundh att sätta bollen i mål.

Linda Sällström sätter 8-0

Fem minuter senare satte Linda Sällström slutresultatet, 8-0 för Vittsjö. De två sistnämnda svarade således för hälften av Vittsjös åtta mål. Om det inte varit för Qvidings mycket duktiga målvakt Alice Uddberg, blott 17 år, hade siffrorna varit betydligt större.

Alice Uddberg

Kristianstads DFF utmanade Rosengård om gruppsegern i svenska cupen och en plats i semifinalen. Men det blev de regerande cupmästarna från Malmö som tog sig vidare via resultatet 3–2. Vittsjö slutade trea i gruppen på sämre målskillnad än KDFF.

Med fem veckor kvar till starten av damallsvenskan ser det bra ut för Vittsjölaget. Vittsjös defensiv vet vi sedan tidigare är av hög klass. Nu fick vi ”smakprov” på hur offensiven kan komma att se ut. Det vi såg på Österås ser lovande ut, finns mer att slipa på efter dagens genomkörare.

Under söndagsmatchen är det lätt att notera hur ”enkelt” spelarna verkar hitta varandra på plan. Detta grundar sig säkert i skillnaden mellan div 1 och allsvenskan. Vi som fanns på plats på Österås kunde också se en del nya taktiska tankar i det offensiva spelet, trevligt.

Thomas Mårtensson var nöjd med vad han såg under dagens match. Anledningen till att vi inte kom igång ordentligt med det offensiva spelet förrän efter cirka 20 minuter kan bero på att vi tränat en hel del mot killar den senaste tiden, det tog lite tid att växla över till offensiven. -Jag är glad över att vi vid våra träningar nu har alla 19 spelarna, så var det inte i fjol.

Nu återstår fem träningsmatcher innan den damallsvenska serien startar lördagen den 14 april med derby borta mot Kristianstad. Den ”extra” matchen, sett mot vad som tidigare meddelats, är mot Osby den 27 mars, avslutar Thomas.