Stressat Vittsjö förlorade matchen mot Kalmar

VITTSJÖ. Kalmar tog historisk seger genom att vinna med 1-0 på Vittsjö Idrottspark. Lagets första seger i damallsvenskan.

Efter två tidigare förluster tog Kalmarlaget sin första seger i damallsvenskan och skrev därmed historia för laget. Vittsjö hade inte flytet på sin sida i denna match trots ett överlag bättre spel och skott i trävirket och fler skott mot mål.

Kalmar åkte hem med tre poäng

Det var ett Kalmar som under 15 minuter inledde matchen genom större bollinnehav. Amanda Fredriksson hade under halvleken två skott mot Vittsjömålet. Efter dryga kvarten spelad var det dock hemmalaget som tog över mer och mer. Då halvleken var slut noterades bland annat fem hörnor för Vittsjö och genom Ebba Hed ett avslut mot mål.

Den andra halvleken startade med ett helt annat hemmalag. Redan från start var det Vittsjö som förde matchen. Michelle De Jongh hade inom loppet av fem minuter tre skott mot mål och därutöver ett i målställningen som varit värt ett bättre öde och kanske matchvändning helt. Även hårt uppvaktad Linda Sällström och Hannah Wikingson hade skott mot Kalmarmålet. Lite som en chock för hemmalaget kom i den 73 genom Folashade Pratt mål för gästerna. Detta mål verkade tyvärr sätta punkt för matchen. Trots den 669 personer starka publikens stöd lyckades inte Vittsjölaget få till sitt normala spel. Även om Vittsjö försökte, så var det inte så organiserat som vi såg i förra hemmamatchen. Efter två tilläggsminuter blåste domare Håkan Söderman av matchen som slutade med årets första förlust för hemmalaget Vittsjö.

Linda Sällström kämpar i luftduell

Michelle De Jongh utsågs till dagens bästa spelare i Vittsjö

Thomas Mårtensson, tränare i Vittsjö gav sin analys av matchen. Förra matchen var vi betydligt närmare, vann fler bollar. Vårt eget spel blev idag stressat. Vi spelar varandra i dåliga positioner. Under andra halvleken har vi ett par bra chanser att kunna göra mål. Mål hade behövts för självförtroendet, nu fick Kalmar genom sitt mål självförtroende istället. Det tar lite tid att hämta sig. Vi tar lite långa skott istället för att arbeta oss närmare eller runt. Stressigt, med tanke på de chanser vi haft innan.

Michelle De Jongh, hade ett skott i ribban som varit värt ett bättre öde. Ja, säger Michelle, men det är som Thomas säger vi tar ju många långa skott. -Jag gillar driva med bollen, sen är det att värdera om det är skott eller inlägg/instick. Michelle säger att hon trivs jättebra i Vittsjölaget. Jag kommer ut anfallsmässigt i mig själv mer nu än i tidigare lag. Lite stolpe ut idag, avslutar Michelle.

IFK Kalmars tränare Jonas Walfridsson var naturligtvis glad över lagets första seger i damallsvenskan. Vi har skrivit historia idag, säger Jonas. Vi har analyserat Vittsjös senaste match mot Linköping och försökt dra lärdom av detta. Jag tycker att första halvlek var ganska jämn, Vittsjö lite bättre mot slutet av halvleken. I andra var Vittsjö bättre, Ifoema Dieke är fantastiskt bra. Vi fick in ett mål och bevakade sedan matchen, avslutar Jonas Walfridsson.