Rosengård vann derby på Vittsjö Idrottspark

VITTSJÖ. Rosengård vann derbyt mot Vittsjö med 2-1. Hemmalaget visade dock fint försvarsspel, stor vilja och ett bredare spel än vid tidigare matcher. Ser lovande ut inför årets avslutande tre matcher.

Vittsjö kvitterar till 1-1

De 602 åskådarna på Vittsjö Idrottspark fick under söndags-eftermiddagen se ett hemmalag spela fotboll på den nivå vi saknat i några tidigare matcher.
I matchens 12 minut hade Michelle De Jongh ett farligt skott mot Rosengårdsmålet. Fem minuter senare gjorde Vittsjö sitt första byte, ut gick Clara Markstedt och in kom Ebba Hed. Från cirka 20 minuter in i matchen blev Rosengård det spelförande laget. Gästerna radade upp fyra hörnor men hemmalagets försvar spelade bländande försvarsspel. I första halvlekens förlängningsminut gav Anja Mittag efter passning från Caroline Seger gästerna ledningen med 1-0.

Redan efter en minut i andra halvlek gjorde Vittsjö sitt andra byte, ut gick Tiffany Cameron och in kom Hannah Wilkingson. Vittsjö spelade nu fin fotboll och skapade ett antal hörnor. Inte helt oväntat kom så även resultatet i form av att Alexandra Benediktsson nickade in kvitteringen för Vittsjö. Glädjen för Vittsjö varade dock bara till den 62 minuten då åter farliga Anja Mittag gav Rosengård ledningen.
Efter tre minuters tilläggstid blåste Niklas Andersson av matchen som slutade med seger för Rosengård med 2-1.

Rosengårds tränare, Jonas Eidevall menade vid presskonferensen att Rosengård haft ett antal svåra matcher den senaste tiden och därmed var något slitet. Vittsjö är ett svårt lag att möta, de har kanske seriens bästa försvarsspel, sa Jonas. Vittsjö är ett välorganiserat lag som är vana vid naturgräs. Vittsjö är troligen också det starkaste kontringslaget i serien, det är ingen slump att laget tagit poäng från seriens starkaste lag, avslutar Jonas Eidevall.

Thomas Mårtensson, tränare för Vittsjö menade att laget stod upp bra i defensiven. Totalt gjorde vi en mycket bättre insats idag än i förra matchen mot Limhamn. Insatsen idag gör att vi nu har betydligt mer ”boost” inför de kommande tre sista matcherna. Vi behöver bli bättre i avslutningslägena, avslutade Thomas Mårtensson.

Nu återstår endast tre matcher för Vittsjö att spela, två borta och en hemmamatch. Den 14 okt möter Vittsjö Djurgården på Stockholms stadion. Veckan efter, den 21 okt spelas årets sista hemmamatch, då besöker Eskilstuna Vittsjö IP. Säsongen avslutas med match mot Hammarby den 27 oktober.