Skriv ut

Min syster Monika (Lindblad) och jag, Jan Lennart Strandberg, är idag i sjuttioårsåldern, närmare bestämt 70 och 72 och skulle mycket gärna vilja komma i kontakt med någon eller några som kommer ihåg oss från vår barndoms besök i Vittsjö, kanske var ni till och med lekkamrater till oss.
Vår far, den då mycket kände sprintern Lennart Strandberg träffade vår mor Ingegerd på dans i Vittsjö. Det blev giftermål och flytt till Malmö där min syster och jag föddes 1941 resp. 1939. Eftersom min mormor Olga Bylund bodde kvar i husen vid Ubbaltsvägen blev det många besök i vackra Vittsjö.
Det blev längre och längre vistelser i norra Skåne och till sist när mormor gick bort så ”utarrenderades” vi för två hela skolår med några år emellan. Jag vill minnas att jag gick tvåan och femman vid olika skolor i Vittsjö. Jag minns också att våra ”fosterföräldrar” var postare resp. korgmakare och om jag inte minns fel bodde vi ett år nere i byn och ett annat uppe vid sidan av Pickelsjön…kanske till och med granne med huset där Claes Ruderstam bor idag.
Jag träffade för några år sedan en man i min ålder som bodde i Vittsjö vid den tiden och som klart och tydligt kom ihåg oss och särskilt den gången när jag ramlade ner från en ganska hög gran. Han kunde fortfarande höra hur min kropp slog emot grenarna på väg ner i backen.
Med andra ord finns det säkert de som minns oss från denna tid och vi vore mycket glada om ni gav er tillkänna.
Hälsningar
Jan ”Bobby” Strandberg
Nordanvindsvägen 11
27456 Abbekås
0411-16108
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

кодировка от алкоголя киев
honda.ua/
контейнерные перевозки
детская одежда из сша
обучение английскому языку