Vittsjödagen 2011


 

VITTSJÖ. Rubriken beskriver hur många av såväl besökare som vittsjöbor känner för det som pågått under dagarna två mitt i vårt vackra samhälle.

Fredagen med fri karusellåkning för alla barn känns om en hejdundrande succé. Så många nöjda barn med lärare och ledare frälser ett gammalt Lionshjärta. Att se alla förväntansfulla förskolebarn sittande på trottoarkanten med glassar i händerna är bara ljuvligt. Även det reducerade priset på karusellåkandet under lördagen beskrevs av Ronny ”Hassan” Nilsson som en braksuccé.

 

VITTSJÖ. Om en vecka är det Vittsjödagarna med Vittsjömarknad. Här följer ett litet axplock av det du har att vänta.

altRäkna med att du kommer att bli tidigt väckt av våra glada gossar från brandvärnet som lovar ännu mer i år.

Klockan 06 sänker vi av säkerhetsskäl hastigheten på väg 117 till 30km/tim, berör också Hårsjövägen. Denna hastighetssänkning kommer att vara fram till klockan 18. Vi skyltar då också upp med parkeringsmöjligheter för våra gäster.

Vårt gäng med funktionärer kommer att vara på plats från klockan 06, för att ta emot morgonpigga knallar. Om det är som det brukar så är de första på plats ungefär när solen går upp, då undrar de hurtigt om vilken plats de har fått o om det går att köpa frukost någonstans.

Vi gillar bilder, och vi tror att ni också gör det. Håll till godo!

Vi fick ett annorlunda besök i vår monter. Hej Kenzo!

VITTSJÖ. Nyss gjorde Vittsjökören, under ledning av Kristin Zakrisson, ett omtyckt framförande vid scenen. Missade du spelningen? Kom tillbaka senare ikväll så får du en ny chans att se och höra kören.

Tid hittar du i programet.

Vittsjö. Jag minns hur det startade 2007. Vittsjö hade just förlorat sitt Tätortsbidrag på 47 000 kronor på grund av vissa skäl. Lions hade blivit tillfrågad om klubben möjligen skulle kunna ta över efter tidigare förening. Sagt och gjort, så blev det. Det hade redan hunnit bli sen maj då beslut i frågan kom från kommunen. Tre Lions var då redan utsedda att ha ansvar för bidraget. Vi, Leif, Ingemar och jag kallade naturligtvis omedelbart alla föreningar i bygden till möte för att förklara vad detta bidrag skulle kunna användas till. Ett antal föreningar var närvarande när jag stod och pratade om Tätortsbidraget i Medborgarhuset. Jag vill minnas att de var Smyrna, Röda Korset, Skytteföreningen, Vittsjö GIK, SPF, Vittsjö turistförening, Vittsjö OK, och kanske några till som jag kanske tappat. Eftersom det finns mycket tydliga regler från kommunen för hur bidraget får användas så var uppgiften enkel.
Efter mötet såg alla möjligheterna och visste vika reglerna som var förknippade med bidraget.