vittsjobjarnum 2010

Skriv ut

 

VITTSJÖ BJÄRNUM. Året 2010 lider mot sitt slut och vi kan skriva in ytterligare ett år i vittsjobjarnums historia. Under året har vi berättat om idrottsföreningar, många intressanta historiska Vittsjö- och Bjärnumsbor, järnvägsbommar som blockerat trafiken och en rikskänd eldsvåda. Året som gått har bjudit på många intressanta artiklar och mitt i högsommaren provade vi dessutom på att trycka ett specialnummer av vittsjobjarnum, trots att högsommaren just den dagen var utbytt mot hällregn. Men 2010 är också ett år som är lite annorlunda jämfört med de andra åren.

VITTSJÖ BJÄRNUM. Året 2010 lider mot sitt slut och vi kan skriva in ytterligare ett år i vittsjobjarnums historia. Under året har vi berättat om idrottsföreningar, många intressanta historiska Vittsjö- och Bjärnumsbor, järnvägsbommar som blockerat trafiken och en rikskänd eldsvåda. Året som gått har bjudit på många intressanta artiklar och mitt i högsommaren provade vi dessutom på att trycka ett specialnummer av vittsjobjarnum, trots att högsommaren just den dagen var utbytt mot hällregn.

Men 2010 är också ett år som är lite annorlunda jämfört med de andra åren. Vi får gå tillbaka till början för att få ihop storyn. När vi startade i juni 2007 fick vi en fantastisk start. Eldsjälar samlade in material, skrev artiklar och fyllde kalendern med evenemang från vår hembygd. Antalet läsare ökade kontinuerligt mellan 2007 och 2008 och höll i sig under 2009. Under 2010 har vi fortsatt att öka, men inte med samma branta tillväxtkurva vilket får mig att stanna upp och fundera. - Har vi nått ut till alla? - Finns de inte mer att berätta om? - Har vi blivit sämre?

Jag tror inte att jag finner svaret i dessa frågor utan att det handlar om något annat. I takt med att vi blivit bättre och fått fler läsare, tror jag att fler och fler räknar med oss. Det innebär kanske att färre är benägna att tipsa oss eller skicka in artiklar? Men sanningen är att vi alltid behöver, och alltid kommer att behöva, fler artiklar och tips om evenemang.

 

Vi är inte en vanlig tidning,
vi gör din bygd bättre - på riktigt!

 

Vittsjobjarnum har mer finess än en vanlig tidning och hemligheten ligger i en rad samarbeten. Annonserna du ser här på sidan är inte vanliga annonser. Det är annonser som till dels ser till att vittsjobjarnum kan leva vidare, men den i särklass största delen av intäkterna skänks till Lions. Det betyder att annonspengarna kommer tillbaka till bygden genom Lions satsningar på till exempel rökfria ungdomar, eller antidrogkampanjer. Så när vi får in ett tips från dig som resulterar i en artikel har du inte bara nått trevligt att läsa, utan det betyder i slutändan pengar för de boende i Bjärnum och Vittsjö. Dessutom ser annonserna till att lokala företag och föreningar syns och kan locka fler kunder och medlemmar. Hur fantastiskt är inte det?

Så mitt nyårslöfte för 2011 blir att fortsätta kämpa för Vittsjö och Bjärnum och göra vår portal ännu bättre, med ännu fler artiklar och locka ännu fler läsare.

 

Jag önskar Er alla ett riktigt Gott Nytt År!


Jonas Brauer
Medgrundare av vittsjobjarnum.nu