Modevisning hos SPF i Verum

Skriv ut

 

 Verum.Nu när vi går så sakta fram emot våren, då har Verums SPFs förening bjudit in pensionärerna på en liten modevisning. Ordförande Håkan hälsade alla hjärtligt välkomna och önskar alla en trevlig stund tillsammans, inbjudna var också Vittsjö SPF och Hästveda SPF.

Platsen där detta ägde rum var bygdegården mitt i byn, där är det bättre plats och det behövdes verkligen för intresset var stort. Det är ju inte bara modevisningen som drar utan även samvaro med andra trevliga människor nya eller kända, alltid nåt nytt som hänt sen sist att prata om. Eller varför inte bara komma ut och möta våren tillsammans med andra.

Vårens kollektion av kläder kom ifrån Jansens klädbutik i Hässleholm. I deras affär säljer de många av välkända märken som tex, Cappuccino, Park Lane, Murrey, Soya Concept, Bx outer wear men också Anna Montana visades upp, med flera.

Mycket av vårens färgsättning går i blåa nyanser. Men mer småblommigt och i fantasimönstrat både till herr och dam, tex i herrskjortor och slipsar, var verkligen snyggt. Tunt material i blusar/toppar, också de i underbara mönster eller i enfärgat material, passar bra till byxor gäller både till dam och herre. Det fanns också snygga rutiga skjortor i herr modell. Koftor i enfärgat eller i tunt stickat material bäres under en vårjacka, kort midja eller lite längre längd, varför inte en skinnjacka i mörk färg, håller länge gör den också.

Klänningar i kort festlig figursydd modell med scarf och en kofta till sen kan man gå på fest. Obs! glöm inte hatten. Långbyxor med smala, raka ben, femfickors, just byxor finns det många olika modeller, det finns nog byxor för alla. Alla som var med på denna trevliga eftermiddags modevisning fick ju första tjingen att titta på några av vårens utvalda klädesplagg.

Mannekängerna var ju några av SPFs egna pensionärer, de gjorde visningen under glatt humör. Ordf. Håkan tackade samtliga för ett trevligt och härligt framförande och överlämnade blommor till samtliga medverkande även till Anna-Lena och hennes medhjälpare från Jansens klädbutik.

Som vanligt så hade damerna i köksregionen gjort ett fantastiskt arbete med maten, det bjöds på aptit retande smörgåsar där både ögon och mage fick sitt.

 

Under eftermiddagen såldes det lotter och många hade tumme med fru Fortuna vars dragning gav många fina vinster. Kaffestunden avslutades med en helt ljuvlig gräddtårta som var delikat.

Som grädde på moset så spelade Curt Mortén och Majkens upp till kasedans med härlig musik, de spelade många välkända låtar som de flesta har dansat till.

Allt de roliga har sitt slut så även denna tisdagseftermiddag som så smått börjar gå över till förkväll så måste jag bara få lov och säga att den dära fondväggen som Stig Hörlen, målat den är ju helt förtjusande. O tänk vilket arbete alla dessa frivilliga Verumsbor gjort som har hjälpt till under åren att underhålla, renovera för att kunna bibehålla bygdegården i detta fina skick. Men det är en annan historia.