Träffpunkt Linden 25 år

Skriv ut

 

Vittsjö. Vittsjö Dagcentral öppnas 1992 på Kvarngatan 21 i Vittsjö. Hemtjänsten hade då sin expedition där och utgick här i från för att besöka de äldre i deras hem. Samtidigt startade man upp en dagverksamhet dit äldre kunde gå för att aktivera sig och då som nu ta en kopp kaffe och umgås.

Dagböckerna för åren på Kvarngatan visar att man ofta fick besök bl.a av barnen från dagis och fritids. Emmaljunga fritidshem var och lussade, dagisbarnen från Bäckabro bjöds in för att dansa ut julen och PRO kören var ofta och sjöng för besökarna. Boel Bengtsson och Gunnar Olofson underhöll också på dragspel vid flera tillfällen.

Ingrid Olofsson och Inger Svensson

God mat vid högtiderna och kaffe med kakor tisdagar och torsdagar. Detta berättar Ingrid Olofson och Inger Svensson, som vid den här tiden var med i verksamheten och också arbetade i hemtjänsten tillsammans med Siv Pettersson och Kerstin Albinsson. I lokalen på Kvarngatan stannade man de första tio åren men i dag är lokalen omgjord till lägenhet och Inger Svensson från Verum flyttade in för några år sedan.

2002 beslutade Hässleholms kommun att verksamheten skulle övergå till ideell verksamhet. Flytten gick till Hässleholmsvägen 31 i stora rymliga lokaler. En del av personalen från hemtjänsten på Kvarngatan var i pensions åldern och började deltaga i det ideella arbetet . Det nya namnet blev Träffpunkt Linden Öppet tiderna var då som nu tisdag och torsdag mellan Kl 13,00-16,00. Föreningar som PRO, SPF, Teaterföreningen, Centerkvinnorna Hembygds föreningens sånggrupp skulle deltaga i verksamheten och i utbyte få använda lokalen för möte, studiecirklar ,kortspel och övriga aktiviteter.

Stämningen är på topp i väntan på kaffe och tårta

Tårtdekoreringen är i full gång!

I år 2017 är det då 25 år sammanlagt som många ideella krafter gjort det trevligt för dom äldre i Vittsjö. Detta firades 25/4 på Linden med ett stort tårtkalas och hembakat bröd som Inger Burman, Birgitta Gertson och Gunilla Bengtsson stod för. Dagens underhållare var Kjell-Uno Ögren som spelade gamla stenkakor på grammofon och berättade historier.

Kjell-Uno Ögren i historietagen

Berta Lindskog var en av gästerna och kom i sin vackra Västra Göinge härads dräkt. Vid kaffet berättades gamla minnen från åren som gått, tiden då många av nuvarande besökarna arbetade i hemtjänsten och var med på Kvarngatan. De som startade upp en för Vittsjös äldre betydande samlingspunkt som fortfarande utvecklas och är mycket aktiv.

Berta Lindskog i sin vackra dräkt

Ett Tack till kommunen som upplåter lokalen, till alla som hjälper till med aktiviteter och kaffeservering, och till alla som besöker Linden.