Lördagskåseri...

Skriv ut

Bondfångeri på Gran Canaria.
För ett par månader sedan så stack frun och jag iväg på en billig 'sista minuten' till Puerto Rico på Gran Canaria. Efter ett par dagar så upptäckte vi den fantastiska grannstaden Puerto Mogan, en riktig idyll vid slutet av motorvägen.

Puerto Mogan, en fantastisk idyll men med lurendrejare ...

Nåväl...vi gick runt i den mysiga lilla staden och när jag såg en elektronikbutik så gick jag dit för att kolla om dom hade ett skärmskydd till min mobil. Det hade dom inte men de hade ett fantastisk erbjudande på en surfplatta från Samsung - endast 39 Euro!

Enda problemet var att den endast hade meny på Spanska men det kunde dom fixa till gratis på några dagar. Jag förstod redan här att det här erbjudandet var 'för bra för att vara sant', men djävulen for i mig för jag ville kolla vad haken egentligen var...betalade 39 Euro, kontant så klart, inga kortuppgifter till dessa lite suspekta individer, plattan skulle vara klar samma dag som vi skulle åka hem...men eftersom vi skulle åka tidigt så fick det bli dagen innan.

Den stora dagen infann sig. Fyndet skulle bli vårt! ;) Jag hade fått uppfattningen att de även hade butik i Puerto Rico där vi bodde men de hade endast butiker (flera!) i Puerto Mogan. När jag ringde säljaren/ägaren om detta så kom dom och hämtade oss - misstänkt...

Han hade en Norsk kund han skulle träffa först så vi gick och åt middag på en av alla trevliga restauranger i Puerto Mogan innan vi gick till butiken. Då...började han prata om en massa specialgrejor....plattan hade inte endast WiFi utan även satellitmottagning via Google! (rent nonsens eftersom det inte finns!) Satellitmottagningen skulle endast kosta fyra Euro per månad men den gick att säga upp...sen snackade han en massa annan teknisk rappakalja för att sen avsluta med att för att allt skulle fungera så var jag tvungen att dra ett kreditkort på över 1700 Euro för att visa Google att det fanns pengar, dessa skulle endast vara reserverade i 72 timmar men aldrig dras från kontot...

Kvitto från en lurad kund...vi klarade oss!

Då kunde jag inte hålla mig längre utan sa till honom (på engelska) Detta är scam (lurendrejeri) och nu kan vi göra det enkelt, du betalar tillbaka mina 39 Euro så glömmer vi detta. Kortfattat kan jag säga att han inte blev lycklig! Han kollade efter kontanter i kassan men det slutade med att han körde ner båda sina händer i byxfickorna och tog fram två tjocka sedelbuntar, skalade av 40 Euro och kastade dem framför mig! Hade jag inte varit både tekniskt och prismässigt kunnig så hade jag mycket väl kunnat blivit lurad, som många andra, men eftersom jag hade kunskapen och från början var nyfiken på själva upplägget så klarade jag mig utan att förlora en massa pengar.

Sensmoral - låter det för bra för att vara sant så är det troligtvis ljug!

Detta är en sann historia...

Här är ett par länkar till några som inte klarade sig...

Lurendrejeri i Puerto Mogan

Lurendrejeri i Puerto Rico