Lördagskåseri...

Skriv ut

Fortsättning på reseminnen från Bali.
Den 29 april började som vanligt med frukostdelikatesser innan en kort promenad till poolen. Där njöt vi av bad och underbar öl. Vår servitör, en charmig ung man, kallade mej för mr Bintang , det var så det bästa ölet hette. Han berättade lite om sin framtidstro som restauranganställd.


Vi såg massor av som vi trodde var gatumatställe men det visade sig vara vara offergåvor, gåvor som nog en del av de vilda hundarna försåg sig med.

Indra hedrade också sin gud. Varje dag gjorde hans fru en ny blomsteruppsättning som låg i framrutan. Alltid dagsfärska!

Denna dagen njöt vi vid poolen, fri från försäljare och andra påflugna “time sharing” säljare. För vidare avkoppling gick vi en promenad , men förvillade oss bort så mycket att vi fick ta taxi tillbaka. Föraren skrattade åt oss, för vi hade gått åt helt fel håll.

Klockan 17 kom vår trogne Indra, han körde oss till Jimbaren Peack som låg precis vid stranden, där valde vi grillad “Red snapper” och åt soppa som förrätt.

Tyvärr fick vi flytta från stranden för att stolarna sjönk allt djupare ner i sanden av vår tyngd. Till slut var bordet i höjd med hakan. Väl inne i restaurangen åt vi fisk med vattenkrasse. Den senare såg ut som spenat, men väl i munnen var den så stark att tårarna sprutade och hela munnen kändes bedövad. Vi tog nog alldeles för mycket på gaffeln! Men frukten efteråt smakade fint. Fortsättning följer om några veckor.