Flera Vittsjöspelare aktuella för VM i Australien 2023

Skriv ut

VITTSJÖ. Nästa år spelas VM i damfotboll i Australien. Under veckan genomfördes träningsmatch mellan Australien och Kanada, detta i Brisbane Australien. 

För Australien startade alla tre Vittsjö-spelarna matchen, Clare Polkinghorne, Katrina Gorry och Charlotte Grant. För Kanada var Vittsjös Sabrina D Angelo också med i truppen. 

Intressant är även att ytterligare 3 spelare som spelat i Vittsjö var med i matchen. Emily Gielnik startade för Australien och Shelina Zadorsky startade för Kanada samt Elisabeth Quinn för Kanada. Alltså 7 spelare från lilla Vittsjö i 2 lag som båda aspirerar på att gå långt i nästa års VM.

Noterbart är att Vittsjö GIK:s tre spelare i Australiens lag spelar med världsstjärnor som Sam Kerr Chelsea och Mary Fowler Manchester City.

En annan rolig sak att notera är att i Australiens landslagstrupp är det 2 klubblag som sticker ut och har flest landslagsspelare. 3 från Manchester City och 3 från VITTSJÖ GIK.

Den lilla orten Vittsjö nämns därmed idag över hela världen inte minst i alla Tv sända matcher. Tänk vilka möjligheter detta samtidigt ger lagets sponsorer, där klubben naturligtvis välkomnar fler att medverka för att därmed skapa möjlighet att nå ännu högre mål.