Vittsjö förlorade jämn match mot Linköping

VITTSJÖ. Hemmalaget förlorade med 1-2 efter jämn match mot Linköping. Linköping, kanske seriens vassaste lag vad gäller anfallsspel hade problem i första halvlek men tog över matchen i andra. Vittsjös försvar visade åter mycket hög klass.

Första halvlek inleddes offensivt av Vittsjö. Inom tio minuter hade hemmalaget skapat två hörnor och Linda Sällström hade vasst skott mot mål som räddades av Cajsa Andersson i Linköpingsmålet. Vittsjös försvar med inte minst Clare Polkinghorn visar mycket hög klass och tar bort Linköpings möjligheter.

Jutta Rantala ger Vittsjö ledningsmålet i 13 minuten

Inte helt oväntat kom genom Jutta Rantala ledningsmålet i 13 minuten, detta efter fin assist från Clara Markstedt. Vittsjö fortsätter under halvleken skapa flera farliga avslut mot mål. Lagen upplevs under de första 45 minuterna som jämna och ställningen 1-0 för Vittsjö står sig tiden ut.

I andra halvlek tar Linköping över mer och mer. Efter vad verkar en försvarsmiss hos Vittsjö kan ganska enkelt tidigare Vittsjö-spelaren Michelle De Jongh sätta bollen i mål och utjämningen är, inte helt oväntat ett faktum. Linköping tar mer och mer över bollinnehavet och det är mycket spel på Vittsjös planhalva. Vittsjö skapar genom främst Clara Markstedt några farliga kontringar. Clara Markstedt gör sig fri med Linköpingsmålvakten i 63 minuten men Cajsa Andersson får bollen rakt på sig och räddar enkelt. Linköpings fortsatt höga presspel ger inte helt oväntat resultat i den 84 minuten då Olga Adela Ahtinen ger Linköping ledningen med 1-2 vilket även blir slutresultatet då domare Sandra Almkvist efter två minuters tilläggstid blåser av matchen.

Ulf Kristiansson, tränare för Vittsjö var nöjd med främst första halvlek, då lyckades vi hålla uppe försvarsspelet ganska bra. I andra okade vi inte riktigt, vi blev lite låga. Vi blir lite sämre i andra halvlek, men Linköping är mycket skickliga inte minst i sitt anfallsspel.

Slutresultatet innebär att Linköping går upp på andraplatsen två poäng efter Rosengård. Vittsjö ligger nu på en sjundeplats.

Redan den 24 september är det dags för nästa svåra match för Vittsjö. Då gäller bortamatch mot serieledande Rosengård.
Klubben har inför matchen skapat möjlighet för supportrar att åka buss till matchen på lördag. (Se vårt tidigare reportage)