Den tidigare bilbranden i Verum

Skriv ut

VERUM. Bilbranden vid Nillavallen i Verum som jag tidigare rapporterat om, var den ett medvetet sabotage eller en som det då sades ren olycka?

Telestationen är allvarligt skadad

Den informationen jag och flera med mig fick oss tilldelade var att bilen fattat eld under färd. När jag idag den 20 september fick besked från IP ONLY att bredbandsinkopplingen som vi blivit lovade i början av oktober har blivit framflyttad och de hoppas fibern skall kunna nyttjas under december månad. Detta på grund av att det lilla huset vid Nillavallen som de fått ta över efter telia hade blivit så skadat vid branden att detta behöver rivas. Ett tillstånd för att riva det befintliga teknikskåpet, sedan ansöka om nytt bygglov samt få leverans av det nya teknikskåpet orsakar denna försening.

Bilens nummerplåt fanns kvar på brandplatsen

Samma undran och frågor kom åter i tankarna idag som när olyckan hände. Frågor: Om bilen fattade eld under färd varför kördes den in och nästan gömdes intill huset och närheten till skogen med risk för att orsaka en stor skogsbrand, istället för att ställas på den stora öppna parkeringen som finns? Var polisen här och gjorde en noggrann undersökning, inga av polisens avspärrningsband syntes här? Var föraren drogpåverkad och bekant därför tillkallades inte polis? Jag upplevde att det var mycket hysch, hysch om denna bilbrand, varför? Det vore trevligt om räddningstjänsten och ev. de inblandade kunde ge en trovärdig förklaring till detta mystiska beteende.