Vittsjö tappade matchen mot Rosengård på övertid

MALMÖ. Två jämnstarka skånska damallsvenska lag möttes under lördagen på Malmö Stadion. Vittsjö gjorde en allt genom bra match och spänningen fanns till sista minut. Matchen avgjordes av slumpen på tilläggstid till Rosengårds favör.

Redan i den fjärde minuten tar Rosengård ledningen genom Rebecca Knaak efter först fin räddning av Sabrina De Angelo och därefter en del otur i Vittsjös försvar. Vittsjö fortsätter matchen aggressivt vilket i den 20 minuten ger resultat efter superb långpassning från Care Polinghorne via Clara Markstedt som ger Linda Sällström möjligheten att enkelt utjämna matchen. Nu är det Vittsjö som tar över spelet och gör det riktigt bra. Inte helt oväntat ”droppar” i den 24 minuten via nick Clara Markstedt bollen i mål och Vittsjö tar rättvist ledningen med 1-2. Vittsjös försvarsspel är med främst Clare Polkinghorne nu helt brilliant. Efter halvtimmen spelad är matchen väldigt jämn lagen mellan. Vid summeringen i halvlekens slut är det gästande Vittsjö som skapat de vassaste målchanserna.
Från läktarna på Malmö Stadion hörs tydligt ”Vittsjö, Vittsjö”, detta naturligtvis från alla via buss tillresta supporters. Det blev en jämn första halvlek som slutar 1-2 till Vittsjö.

Rosengård öppnar andra halvlek starkt o offensivt o skapar snabbt ett visst bollmässigt övertag. Vittsjös försvar fortsätter att vara starkt. Jutta Rantala skjuter på typiskt hennes maner skott i bortre överliggaren i 55 minuten, som sånär gav utdelning. Mycket rörigt och på gräns till straff i Vittsjös målgård efter timmen spelad. Gorry visar sin stora rutin o ” faller” inte minst i rätt tillfälle. Gorry, Markstedt och Sällström gör just nu enormt arbete på plan. Efter drygt 70 minuter övergår Vittsjö till fembackslinje. Tecken på detta är att i den 73 minuten kliver Linda Sällström ut o Kajsa Lindh kommer in. Rätt eller fel?
Vittsjö räcker tyvärr inte riktigt i slutminuterna och reduceringen till 2-2 kommer i 81 minuten genom Stefanie Sanders. Tre minuter in på tilläggstid nickar Rebecca Knaak in sitt andra mål för dagen och Rosengård har nu vänt matchen till vinst.

På tilläggstid vinner Rosengård matchen med 3-2. Rosengård återtar därmed sin ledning i tabellen före Kristianstad och Linköpi. Vittsjö ligger på en hedervärd sjunde plats och kämpar just nu för en högre placering i mitten av tabellen.

Vi får glädjas över att tre skånska lag finns i övre delen av tabellen varav första och andra platsen är skånska, Rosengård och Kristianstad o just nu Vittsjö på sjunde plats.

Framöver följer lite ”lättare” matcher för vårt kära hemmalag Vittsjö, -Umeå (H), Brommapojkarna (B), AIK (H), Piteå (B) för att slutligen i den 26:e omgången hemma den 3:e november avgöras mot alltid svåra Hammarby hemma (som även brukar ha stor hejarklack på plats).

Samtliga hemmamatcher är så kallade ”dagmatcher” och kan/ bör därför locka en hel del hemmapublik, viket är viktigt. Vi vet att laget inte underskattar någon match utan alltid går för vinst i alla matcher. Här kan dock publiken med sina röster bidra på ett positivt vis. Missa därför inte att vara på plats de få matcher som återstår! Du hjälper laget mer än du tror med din röst!

Nästa match för Vittsjö är en hemmamatch mot Umeå och spelas söndagen den 2 oktober kl 13 på Vittsjö Idrottspark. Detta är lite av en ”måstematch” för lagets placering i mitten av tabellen. Detta kan bli tre poäng bara om publiken hjälper till. Genom eventuell vinst sporras laget naturligtvis inför de återstående matcherna.

På torsdag den 29 september kallar ”300- klubben” till möte. Start för mötet är kl 16.45 på Vittsjö IP.