Vittsjö tog övertygande revansch mot Umeå

VITTSJÖ. Det var aldrig något snack om saken. Efter en inledning under första kvarten då spelet var jämnt var det Vittsjö som tog över mer och mer. Det mesta fungerade för Vittsjös del, efter säker straff slagen av Jutta Rantala var det som allt lossnade. Matchen kom att sluta 5-0 till Vittsjö.

Jutta Rantalas straffmål öppnade matchen för Vittsjö

Efter första kvarten där det upplevdes att matchen stod och vägde var det hemmalaget som tog över. Vittsjö tar över matchen, skapar fina chanser samtidigt som lagets försvarsspel är starkt. Det syns nu tydligt att Vittsjö är säkrare med bollen inom laget. Det finns en tydlig tanke i anfallsspelet. I 32:a minuten tilldöms Vittsjö straff. Jutta Rantala sätter bollen mycket säkert i mål. Ledningen för Vittsjö gjorde troligen att all nervositet släppte och laget km att ta över helt. Helt plötsligt fungerade allt för hemmalaget.

Clare Polkinghorne nickar säkert in 2-0

Inte oväntat så kommer 2-0 av Clare Polkinghorne efter en hörna, en säker nick där Umeå-målvakten aldrig gavs en chans. Vittsjö äger matchen och fortsätter rada upp hörnor och skott på mål.

Linda Sällström utökar till 3-0. Bollen på väg in i mål, uppgiven målvakt i Umeå.

Inte alls oväntat kommer efter assist från Clara Markstedt genom Linda Sällström utökningen till 3-0. Med detta trygga result gick lagen till pausvila.

Andra halvlek startar på inslagen bana. Vittsjö fortsätter att dominera hela matchen.

Sarah Stratigakis 4-0 mål

Efter fem minuter spelade, återigen efter assist från Clara Markstedt sätter Sarah Stratigakis först bollen i målställningen därefter i mål. Vittsjö leder nu matchen helt rättvist med 4-0. Tio minuter senare har Stratigakis återigen en vass boll i målställningen. Vittsjö gör två byten, in kommer Kayla Adamek och Moa Karlsson, ut går Jutta Rantala och Sarah Stratigakis. Vittsjö fortsätter sitt dominerande spel och ger inte Umeå en chans. Efter 83 minuter spelade gör Vittsjö återigen byte, in kommer Hanna Ekengren och Hanna Sjödahl.

Hanna Sjödahls sätter 5-0 och därmed sitt första damallsvenska mål

Sjödahl hinner bara vara på plan i sex minuter då hon skjuter en riktig ”rökare” i mål och hemmalaget leder matchen med 5-0. Målet är Hanna Sjödahls första i damallsvenskan, det kommer säkert fler mål från henne framöver. Övertygande 5-0 kom att bli slutresultatet för matchen.

Efter matchen fanns en strålande glad Thomas Mårtensson för intervju. -Att göra fem mål på ett lag som strider för att ”överleva” i damallsvenskan är riktigt bra. Självförtroendet för oss växte under hela matchen, samma för dom fast i motsatt riktning. Vi har haft problem med lag som är låga i försvaret, Rosengård o Linköping får vi inte lika lätt hål på. Gott för Polkinghorne att få nicka in ett mål och sen sätter hon en djupledsboll som vi pratat om som också resulterar i målet av Sjödahl. Härligt att Sjödahl fick göra mål, avslutar Thomas Mårtensson.

Nästa match för Vittsjö är en bortamatch mot Brommapojkarna. Denna spelas den 16 oktober.