Bokcafé i Emmaljunga

Skriv ut

EMMALJUNGA. Tiden rusar iväg och höstens andra bokcafé har redan varit!

Ett antal ”tjejer” (damer, fruntimmer, käringar – välj det som passar dig!) möts en gång i månaden och recenserar och inspirerar varandra till läsning. Laget runt presenterar vi de böcker som vi läst och diskuterar dess innehåll.

Onsdagens utbud var bland annat Lucinda Riley ”Morden i Fleat House”, samma författare till böckerna om sju systrar.

Delia Owens ”Där kräftorna sjunger” där gick diskussionerna om bokens innehåll i förhållande till filmen med samma namn. Jeanine Cummins bok ”Amerikansk jord”, en skrämmande aktuell bok om knarkkartellen i Mexico och flykten till USA.

Rebecka Edgren Aldéns bok ”Svarta segel”, en psykologisk thriller förlagd under några dagar i Stockholms skärgård. Elisabeth Nemert, en känd svensk författarinna som i sina tidigare böcker förflyttar oss till främmande världar från förr, har i boken ”Drömmarnas flod” skildrat nutiden. En ”Feel good” roman.Sist nämner jag ”Ora Et Labora”(Bed och arbeta) som är skriven av Emmaljungasonen Sten Johansson, militär, polis, präst mm. Han skildrar sitt liv med stor glädje och man kan undra hur han hunnit med allt. Vinsten från boken går till cancerforskningen i Lund.

Som vanligt avslutades bokcaféet med Karins goda bullar och hennes äppelkaka med vaniljsås!