Vittsjö blev sexa i årets damallsvenska seriespel

VITTSJÖ. Hemmalaget förlorade den tuffa matchen mot Hammarby med 1-2 trots ledningsmål tidigt i andra halvlek. Förlusten innebär samtidigt att man tappade femteplatsen och slutar nu som sexa.

Vittsjö inledde matchen piggt och skapade under första halvtimmen bland annat fyra hörnor. Sarah Stratigakis hade skott mot Hammarbymålet redan i andra minuten. Både Jutta Rantala och Linda Sällström hade skott som strök strax utanför. Efter halvtimmen spelad tog Hammarby över mer och mer av bollinnehavet. Gästerna hade genom Emma Jansson ett skott i målställningen i den 39 minuten. Halvleken slutade oavgjort 0-0.

Andra halvlek fortsatte på inslagen bana med ett visst bollmässigt övertag för gästande Hammarby. I den 53 minuten kommer dock ledningsmålet för Vittsjö. Efter assist från Katrina Gorry sätter Clara Markstedt 1-0 målet. Hammarby ökade sin press och glädjen för hemmalaget varade bara i tio minuter för då kvitterar Emilia Larsson inte helt oväntat. Resten av matchen var det Hammarby som styrde matchen vilket innebar att Vittsjö trots ett starkt försvarsspel inte kunde hålla emot ytterligare ett mål. I den 85 minuten kom genom Eva Nyström Hammarbys ledningsmål vilket även kom att bli slutresultatet efter sex minuters tilläggstid.