Derbyt mellan Vittsjö o Kristianstad slutade oavgjort, stor laginsats av Vittsjö

VITTSJÖ. De 789 i publiken på Idrottsparken kom att bjudas på mycket underhållande fotboll av hög klass. Andra halvlek blev troligen Vittsjös bästa genom alla år, en laginsats med massor av energi, vilja och pondus. Detta gjorde att matchen mot rankade topptre-laget Kristianstad slutade oavgjort.

Hanna Ekengren sätter kvitteringen

Gästande Kristianstad tog från start grepp om matchen och tog ledningen redan i den fjärde minuten genom målfarliga Evelyne Viens. Gästerna fortsatte sitt spelmässiga övertag, skapade bland annat fem hörnor och två avslut på mål. Vittsjös försvarsspel var dock stabilt och Elaine Burdett i målet bara växte och gjorde fina ingripanden. Anfallsmässigt lyckade inte hemmalaget med några egentliga farligheter. Halvleken slutade 1-0 till Kristianstad.

Något hände med Vittsjöspelarna under pausvilan. Det var ett helt nytt lag som drog igång andra halvleken. Nu fanns en mycket tydlig vilja att ta tillbaka matchen. Jutta Rantala har i inledningen två vassa skott som stryker just utanför Melina Loeck i Kristianstadsmålet. Så i den 61 minuten kommer absolut inte oväntat efter inlägg från Nellie Persson Hanna Ekengrens vackra nickmål. Matchen var helt rättvist utjämnad till 1-1. Kristianstad hade sedan flera skott mot Vittsjömålet men Elaine Burdett i Vittsjömålet hade ”stängt igen”. Såväl Clara Markstedt som Hanna Ekengren hade skott som mycket väl kunde gå i mål men även Melina Loeck i Kristianstadmålet storspelade. Efter tre minuters tilläggstid blåser domare Toni Galic av derbymatchen som slutar oavgjort 1-1.

Thomas Mårtensson var riktigt glad efter matchen, -en av våra bättre halvlekar och vi hade flera fina chanser. Thomas öser beröm över Hanna Ekengren, hon blir bara bättre o bättre. Hon kan behålla bollen och är mycket skicklig. -Men hela laget skall ha mycket beröm, alla steg minst ett snäpp under andra halvlek, avlutar Thomas Mårtensson.

Nästa match för Vittsjö är en bortamatch mot IFK Norrköping. Matchen spelas den 21 maj kl 13.