Aulan var full när Bjärnums Simhalls framtid diskuterades

Skriv ut

BJÄRNUM. Över 200 personer samlades i Bjärnums skolas aula när stridslystna bjärnumsbor och förmodligen några utsocknes, samlades för att ställa frågor och få svar om Bjärnums Simhalls framtid. Samtliga partier i Hässleholms kommun var representerade, förutom Folkets Väl, som valt att inte ställa upp.

Bjärnums Simhalls Framtid var föremål för en stor diskussion i Skolans Aula under torsdagskvällen

Den nystartade gruppen Bjärnums Simhalls Vänner, hade lyckats få in totalt 2600 namnunderskrifter för att rädda simhallen. Mestadelen av dessa var från sociala medier men även från fysiska lister som funnit tillgängliga på olika platser i både Bjärnum och Vittsjö. Anledningen till att gruppen bildades var att simhallen stängt för allmänt bad. Det vill säga inga barn eller barnfamiljer släpptes in i simhallen. Anledningen var att damernas bastu inte fungerade och att bubbelpoolen hade något läckage. Dessutom fanns det lite andra saker som skulle repareras. Enligt politikerna var det ett arbetsmiljöproblem som gjorde att detta beslut fattats.

Det vart denna grupp som såg till så att politikerna i Hässleholm kom till Bjärnum

Trots att frågorna var många var svaren ganska få. Det var bara Hanna Nilsson SD som hade svar på det mesta. Självklart skulle Bjärnums Simhall räddas enligt henne. Tyvärr sa hon samma sak om Sösdalas Simhall. Vi vet alla hur det blev med det. Övriga partier var ganska försiktiga med att lova något bestämt. Det hänvisades till ett parlamentariskt möte som samtliga partier skulle ha den 13 november. Efter detta möte har de flesta fått lite extra att tänka på. Det framkom att Tekniska nämnden hade pengar till renovering av simhallen. När det kunde genomföras fanns det inget svar på.

I podiet satt politiker från alla partier förutom Folkets Väl när simhallsfrågan diskuterades under torsdagskvällen i Bjärnums skola

Lena Wallentheim S ansåg att samtliga närvarande politiker har ett ansvar för att underhållet på kommunens fastigheter inte fått det underhåll som behövts. Under den senaste 10-årsperioden har ju som bekant majoriteten växlat ett flertal gånger.

På frågan av Rebecka Davidsson (ordförande för mötet) om de församlade politikerna var beredda att komma tillbaka efter det parlamentariska mötet lovade samtliga att ställa upp. Förhoppningen är att även bjärnumsborna kommer lika mangrant vid nästa möte

 Rebecka Davidsson var den som hälsade Bjärnumsborna och politikerna välkomna till skolans Aula under torsdagskvällen

Gruppen, Bjärnums Simhalls Vänner, skötte mötet på ett mycket förtjänstfullt sätt. Mycket arbete hade lagts ner för att få fram fakta som politikerna fick ta del av. Ett stort tack för det arbete som ni lagt ner. Efter detta möte har säkert en del politiker fått lite extra att tänka på.

 

 

Christer Nilsson berättade om sin tid som simmare och hur Simhallen var en populär samlingsplats i byn

Denna grupp var först på plats och demonstrerade för sin simhall, Yngve Larsson Jessica Rosén Lotten Larsson Hannie Larsson och Desirèe Larsson

Skolans Aula var fullsatt då simhallens framtid diskuterades under torsdagskvällen